Debrecent egyszer meg kell látogatni – ajánlja a Telegraph
A brit lap szerint Debrecen benne van abban a 13 európai városban, amiről nem is gondolnánk, hogy mennyire érdemes megnézni.
Tbc-s dolgozó miatt kapnak oltást az ovisok
Hétfőn és kedden kap oltást mintegy 123 debreceni óvodás.
Ennyiért utazhatunk Münchenbe Debreceből!
Megérkezett a debreceni repülőtérre a Lufthansa első menetrend szerinti járata Münchenből hétfőn délelőtt, a járat ezentúl heti három alkalommal közlekedik a két város között.
Öten sérültek meg egy balesetben Hajdú-Biharban
Könnyű sérüléssel végződött a baleset a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint.
- hirdetés -
- hirdetés -
Gasztro
Íme: itt tudsz majd féláron fagyizni!
A Fagyi napján, május 8-án országszerte több helyen is kedvezményes áron adják a gombócokat. Megnéztük, hol lesz akció Debrecenben és a megyében.
Cukormennyország: megérkezett a fagyival töltött kürtőskalács Debrecenbe
Nutellával, lekvárral, tejszínhabbal, csokival, vagy gyümölccsel kéred?
A bakator nyomában – újra csúcson lehet az érmelléki bor?
Debrecen is támogatja a Bihardiószegen májusban megrendezendő Bakator bor- és gasztrofesztivált. De mit is érdemes erről tudni?
Pataky Péter: „Vállalhatatlan, ha a szakács át akarja verni a vendéget”
Tapasztalatokról, karrierről, mestervizsgáról, sikerekről, és a hazai szakácsképzésről is elmondta a véleményét Bernáth József konyhafőnök, Pataky Péter, illetve Chlebik József.
Ismerd meg a francia gasztronómiát - Debrecenben is
Öt földrész 150 országában 2000 étterem népszerűsíti a francia gasztronómiát kedden a Gout de/Good France projekthez kapcsolódva, melyben idén már tizenöt magyar étterem is részt vesz.
Valami újdonságra készül a fűszerpaprikával a Debreceni Egyetem
Fűszerpaprika nemesítését és kertészeti technológia fejlesztését végzi a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) pályázatán elnyert 531 millió forint vissza nem térítendő támogatásból az Univer Product Zrt. konzorciumi partnereivel - tájékoztatott a cég hétfőn.
Nem is olyan rossz a sulis menza?
A megkérdezett tanulók 62 százaléka szerint jó, 15 százalékuk szerint nagyon jó az iskolai menzán kapott étel.
Bezár a belváros leghíresebb reggelizője
A Facebook-oldalán jelentette be a debreceni Rádi Pékség, hogy pénteken van nyitva utoljára.
Gasztro-botrány: az Aldi szerint náluk mindenhol ugyanolyan a minőség
Semmilyen különbség nincs az Aldi több országban is forgalmazott sajátmárkás termékeinek minősége között, az üzletlánc által is árult, más nemzetközi márkák gyártói viszont maguk felelnek a minőségért - hangsúlyozta Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója a társaság biatorbágyi központjában rendezett pénteki sajtóbeszélgetésen.
Akarsz egy jót enni? Újra itt az Étterem Hét
Ismét kedvezményes áron kínálnak háromfogásos menüsorokat, a magyar éttermek különleges fogásait az Országos Étterem Héten március 13. és 19. között.
Ez az igazság: silányabb termékeket hoznak Magyarországra a multik
A hazai hatósági vizsgálatok eredményei is alátámasztják, hogy a multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el a nyugat-európai és a kelet-közép-európai régió boltjait - írja csütörtöki számában a Magyar Idők.
Figyelem, óvatosan a chia-maggal!
Bár a chia-mag, magyar nevén aztékzsályamag slágerterméknek számít, értékesítésének szigorú feltételei vannak, nem árusítható például ömlesztve, illetve pudingba vagy joghurtba keverve, a napi maximális ajánlott beviteli mennyiség felett pedig emésztési problémákat okozhat - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Melyik az elmúlt öt év legjobb magyar bora?
Először rendezte meg Super 12 nevű meghívásos borversenyét a Magyar Borszakírók Köre, amelynek ünnepélyes díjátadója január 28-án, 15 órától kezdődik a debreceni Déri Múzeumban.
Vigyázat: szalmonellás a Lidl kölesgolyója!
Mutatjuk, pontosan melyik terméket hívja vissza az áruház.
Íme, ez az új kézműves serház
Hajdú-Biharban nem igazán vagyunk elkényeztetve, ha kézműves sörökről van szó. Ebbe az űrbe robbant bele 2016 végén a Hajdú Serház. Elmentünk hozzájuk Hajdúböszörménybe, hogy megtudjuk, kik is ők.
A nagy virsliteszt: ezek a legjobb sertésvirslik
A szilveszter egyik slágertermékét tesztelte a Nébih. Mutatjuk, milyen eredménnyel!
Hogyan lesz bornagyhatalom Debrecenből?
A polgármester azt szeretné, hogy Debrecen bortermelő vidékké váljon.
- hirdetés -
- hirdetés -