Keresés
-1O
Debrecen
2018.01.18., csütörtök (Piroska)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • "A parlamenti ringbe bekerülve annyi szart szippant be az ember" - Schiffer András kiszáll

"A parlamenti ringbe bekerülve annyi szart szippant be az ember" - Schiffer András kiszáll

MTI- 2016.05.31. 07:57
285
Távozik a pártpolitikából Schiffer András, az LMP alapítója, vezetője.
A társelnöki posztról június 1-jével, a parlamenti mandátumról augusztus 31-gyel mond le, majd ügyvédként dolgozik tovább. Párttagságát viszont megtartja - közölte Schiffer András az Indexnek adott interjújában.

Schiffer András szerint ez a parlamenti ciklus nagyon élesen megmutatta, ha nincs meg a szellemi erőtér, ami stabilitást adna egy rendszerkritikus politikának, a párt nagyon nehezen tud áttörni. "Az látszik, hogy egy ilyen szellemi erőtérnek a megépítését a napi daráló és a választási ciklus kényszerei egyszerűen akadályozzák" - jelentette ki. 2018-19-ben nem akar indulni egyik választáson sem. "Brüsszelbe soha nem akartam kimenni, önkormányzati választáson meg soha nem is jelöltettem magam" - fogalmazott a politikus.

Forrás:Facebook/Schiffer András
"Akit érdekel a politika valamelyest, az láthatta, hogy amit egy párt megtehet, azt az LMP megtette. De van, amit már nem tud egy párt megtenni. És én azt látom, nekem ebben van feladatom. Azt már sikerült átvinnünk, hogy az LMP mit utasít el az elmúlt huszonöt évből. Amit nem sikerült, hogy mire mond igent a következő huszonöt évre. És ez az, aminek a feltételeit pártpolitikával, parlamenti keretek közt nem biztos, hogy meg lehet teremteni. Ezen szeretnék tehát a jövőben változtatni" - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva sikernek nevezte, hogy "megtörték azt a vastörvényt", miszerint nincs új pártnak helye a magyar politikában. Hozzátette, hogy számos kérdés egyáltalán nem vagy sokkal kisebb hatásfokkal került volna be a főáramú közbeszédbe az LMP nélkül.

"A pártringbe, a parlamenti ringbe bekerülve annyi szart szippant be az ember, ami egyszerűen mérgez!" - tette hozzá.

Az interjúban arról is megkérdezték a politikust, mennyi pénztől esik el, azzal, hogy lemond. Közölte, hogy társelnökként nem vettek fel pénzt, sőt az elmúlt hat évben "gyakorlatilag egyetlen fillér költségtérítést nem vettem fel, a taxit, vidékre, ha vonattal mentem, a vonatjegyet, saját zsebből fizettem". Közölte, hogy a képviselői fizetéssel sincsen kristálytisztán tisztában, mivel nem használ bankkártyát, hanem bankfiókban veszi fel a pénzt, amely "olyan 850 ezer forint szokott lenni". Hozzátette: ügyvédként valamivel jobban keresett 2010-ben, anyagilag "nincs kétségbe esve", hogy visszamegy ügyvédnek.

Hozzászólások