Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Az LMP a közmunkások bérének emelését sürgeti

MTI- 2016.12.22. 13:20
724
Az LMP felszólította a kormányt, hogy stadionépítés helyett a közmunkások bérének növelésére fordítsa azt a 40 milliárd forintot, amelyet a közelmúltban a foglalkoztatási alapból vontak el sportcélú fejlesztésekre.
Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a Fidesz az elmúlt hat évben olyan országot épített, amelyben a munkának nem maradt becsülete, emellett 200 ezer közmunkásnak semmilyen esélyt nem biztosítanak kitörni a nyomorból.

Kiemelte, miközben a kabinet "arról hazudozik, hogy véget ért az alacsony bérek korszaka", a közmunkások jövőre is havi nettó 53 ezer forintot keresnek majd. Az LMP ezért ismét felszólítja a kormányt, tegye adómentessé a minimálbért, amelynél senki, még a közmunkások se kereshessenek kevesebbet - fejtette ki Szél Bernadett.

Hadházy Ákos, az LMP másik társelnöke egy 2013. december 22-i esetről számolt be, amelyben a somogyi Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakközépiskola akkori igazgatója, 40-40 ezer forint értékben ajándékozott vadhúst Simon Attila Istvánnak, aki akkor a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára volt, valamint titkárságvezetőjének.

Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte, hogy egy havonta 8-900 ezer forintot kereső államtitkár "éléskamraként használ" egy oktatási intézményt, miközben például a közmunkásoknak az említett ajándék értékénél alig nagyobb összegből kell biztosítaniuk teljes havi megélhetésüket.

Hozzászólások