Keresés
-18O
Debrecen
2019.09.23., hétfő (Tekla)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • "Betegek vagytok", "gusztustalan": kiverte a biztosítékot a rákellenes liga kampányvideója

"Betegek vagytok", "gusztustalan": kiverte a biztosítékot a rákellenes liga kampányvideója

Offmedia- 2017.01.23. 10:08
1124
A Magyar Rákellenes Liga megosztó videóval kampányol az adónk 1 százalékáért. Neked mi a véleményed róla?
"Ti betegek vagytok! Vegyétek le ezt a szart azonnal. Hát mi van veletek?" "Gusztustalan pénzéhes csürhe!" - ilyen és ehhez hasonló kommentek lepték el azt a videót, amelyet alig pár napja töltött fel Facebook-oldalára a Magyar Rákellenes Liga.

A kampányvideóban (amelynek célja az adó 1 százalékának a számukra való felajánlása) egy bírósági tárgyalást imitálnak, ahol a vádlott ítélete rák - azért, mert az illető nem sportolt és egészségtelenül élt.Van olyan kommentelő, aki kikéri magának a videóban elhangzottakat, mint írja, egészséges életmódot folytatott, sohasem dohányzott, alkoholt sem ivott, mégis el kellett távolítani a fél mellét. Többen is azt követelik a megosztás alatt, hogy kérjenek bocsánatot a betegektől, a videót ízléstelennek, sértőnek találják. Egy nő így fogalmaz: "Genetikai alapú rákot túlélőként csatlakozom a tiltakozókhoz. Ha az egészséges életmódot akarták reklámozni, akkor ezt nagyon rosszul sikerült kommunikálni. Javaslom a szervezet részéről a magyarázkodást és bocsánatkérést. Ez nem sokkoló propaganda, hanem a betegek egyes csoportjaira nézve sértő. Sok típusú rák nagy arányban nem életmód kérdése."

A Facebookon ezen felül az oldal egycsillagos értékelései is megszaporodtak.

A Magyar Rákellenes Liga végül magyarázkodásra kényszerült, a Facebook-oldalukra kitett közleményben úgy fogalmaznak, hogy "ennek a reklámnak a célja a magyar társadalom megszólítása. Az idei cél a megelőzésre, az egészséges életmódra való felhívás- hiszen ebben van az egyén felelőssége, a genetikai adottságokon és a környezeten nem tudunk változtatni! Semmiképp nem volt cél a gyógyult betegek támadása! A célközönség a még nem beteg, de helytelen életmód miatt fenyegetett emberek csoportja, akik figyelmét csak erősebb üzenettel lehet elérni!"

A kommentelőket azonban nem győzte meg az érvelés, továbbra is támadják a ligát, szerintük még ezzel együtt sem egyértelmű az üzenet, sőt, a videó továbbra is bántó, és bocsánatkérést követelnek.

Hozzászólások