Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Debreceni áldozata is van a hajnali halálos buszbalesetnek

MTI- 2016.12.18. 09:36
2876
Ónos eső miatt lejegesedett több autópályaszakasz az éjszaka Borsod, Heves és Pest megyében, a jegesedéssel érintett szakaszokon balesetek történtek. A legsúlyosabb baleset az M3-as autópályán történt, ahol egy autóbusz felborult. Három utas a helyszínen meghalt.
Az elsődleges adatok szerint hárman haltak meg abban a buszbalesetben, amely szombaton éjfél előtt történt az M3-as autópályán, a Miskolc felé vezető oldalon, a 133-as kilométerszelvénynél. A már felborult járműnek több autó is nekirohant - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A halálos baleset Mezőkeresztes és Mezőkövesd között történt az autópályán, az utat teljes szélességében lezárták. Egy utasokat szállító busz eddig tisztázatlan körülmények között felborult. A baleset következtében három ember meghalt, többen megsérültek.

Forrás:MTI/Vajda János
A busz magyar forgalmi rendszámú volt. A jármű balesete után további autók rohantak előbb a buszba, majd egymásnak. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött. Ezek között magyar, román és ukrán felségjelzésű is van.

Az MTI információi szerint a bécsi adventi vásáron jártak az utasok a busszal.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője közölte, hogy az OMSZ 14 mentőkocsival érkezett a helyszínre, ahol összesen 31 sérültet találtak. "Sajnos közülük egy 13 év körüli fiú, egy 20 év körüli nő, és egy 50 év körüli férfi életét nem lehetett megmenteni, hatan súlyosabb, huszonketten könnyebb sérüléseket szereztek." A sérülteket helyszíni ellátás után a miskolci, az egri, és a debreceni kórházakba szállították.

Forrás:MTI/Vajda János
Helyszíni információk szerint az út burkolata csúszik, a szitáló köd lefagy a hidegben. A balesetet szenvedett kocsisor hosszú. Janasóczki Attila elmondta, a helyszínen melegedőbuszokban várakozhattak azok, akiket nem kellett kórházba szállítani, vagy nem sérültek meg. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) ugyanis újabb buszokat küldött, és ezekkel a járművekkel szállították őket Miskolcra.

A helyszínelést követően a tűzoltók elkezdik a roncsok eltávolítását az útról.

Egyelőre azonban zajlik a helyszínelés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint. Azokat, akik könnyebben sérültek meg, a Miskolci Rendőrkapitányságra szállítják, ahol ellátást kapnak és pszichológus is segíti őket a történtek feldolgozásában. Továbbra is teljes útzár van érvényben mindkét irányban. Mezőkeresztesnél terelik le, illetve vissza az autópályára az autósokat. Az MTI helyszínen lévő tudósítója szerint sok autó torlódik. A buszon 81-en utaztak, az összes sérült közülük került ki.

Forrás:MTI/Vajda János
Az MTI információi szerint az áldozatok közül ketten debreceniek, az egyik egy 12 éves fiú, a másik egy 44 éves férfi - ők egy lépcsőházban laktak, a harmadik pedig egy 22 éves harsányi lány. A rendőrség adatai szerint 21 a könnyű sérülést szenvedők száma, négy a súlyos sérülést szenvedőké és hárman a helyszínen haltak meg.

Az M1 reggeli híradója úgy tájékoztatott, hogy az egyik súlyos sérült állapota életveszélyessé vált.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az éjszaka figyelmeztetést adott ki arról, hogy ónos eső miatt lejegesedett az M3-as autópálya két megyét is érintő szakaszon szombaton a késő esti órákban Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Heves megyében.

Hozzászólások