Keresés
0O
Debrecen
2018.01.17., szerda (Antal, Antónia)

Durván bántotta: meghalt a kétéves gyerek

Offmedia- 2016.05.30. 14:52
511
A pici nyűgös volt, ezért a hasába térdeltek.
Szörnyű ügyben tárgyalt hétfőn a Debreceni Ítélőtábla.

A két vádlott, egy férfi és egy nő gyerekkoruk óta ismerték egymást, majd 2013-ban összeköltöztek. Az asszonynak ekkor már volt egy kétéves gyermeke a korábbi kapcsolatából, miatta egyébként sokat veszekedett a pár.

2013 júniusában a gyermek a házuk udvarán lévő vízzel teli kádból megpróbált kimászni, azonban a megcsúszott és hasával ráesett az akrilkád peremére. Az édesanyja a közöttük lévő távolság illetve terhessége miatt nem tudta megakadályozni, hogy a gyermek a fürdőkádból kiessen. A kicsi megijedt, azonban nem sírt, sérülés nem látszott rajta és fájdalmat sem jelzett.

Képünk illusztráció
A nő csak annyit tapasztalt, hogy a gyerek aluszékonyabb lett utána, másnap pedig étvágytalan volt, vízből viszont többet ivott a szokásosnál. A férfi kettesben maradt otthon a gyerekkel, aki nyűgösségével, sírásával zavarta őt a pihenésben. A férfi egy idő után indulatosan odafordult az ágyon fekvő gyermekhez és egy alkalommal, nagy erővel a hasába térdelt.

A hazaérkező nő már csak azt tapasztalta, hogy a gyerek sír és nagyon fájlalja a hasát. A pici az éjszakát végigaludta azonban másnap folyamatosan jelezte fájdalmát. Délután a gyerek az éjjeliedényről már nem tudott felállni, összeesett.

A mentők a DEOEC Gyermekklinika Intenzív Osztályára szállították őt, és életmentő hasi műtétet hajtottak végre. A gyerek a hasfalát ért nagyerejű behatás következtében a vékonybél bélfodorterületének szakadását szenvedte el, aminek következtében a hasfal bevérzett és a hasüregben vérgyülem keletkezett.

A Debreceni Ítélőtábla a férfit 6 év fegyházbüntetésre ítélte.

Hozzászólások