Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.17., csütörtök (Hedvig)

Erős széllel tér vissza a tél

Offmedia- 2017.04.19. 09:47
1946
Másodfokú riasztást adtak ki szerda estig, és megjött a havazás is.
Másodfokú, narancssárga riasztást adott ki az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométer/órát is.

Forrás:MTI/Komka Péter
Szerda éjfélig ciklon okoz szeles és csapadékos időt. Az ország középső és keleti felében a jelentős mennyiségű eső miatt van érvényben hat megyében másodfokú, nyolcban és a fővárosban pedig elsőfokú figyelmeztetés.

A Mátrában havazott is
Forrás:MTI/Komka Péter
SZÉL: Az északi szél a Dunántúl nagyobbik, északnyugati felén viharossá fokozódik (60-80 km/h). Napközben az Alpokalján - elsősorban a Kapuvár - Zalaegerszeg közötti sávban - azonban 80-100 km/h közötti lökések is valószínűek, és az északkeleti országrészben is elfordulhat már 70 km/h körüli szélsebesség.

Mátrai hóember
Forrás:MTI/Komka Péter
24 ÓRÁS CSAPADÉK: Az ország középső és keleti felén jelentős, 20 mm-t meghaladó csapadékra kell számítani, de az Alföldön 30 mm feletti összeg is hullhat területi átlagban. Emellett az Északi-középhegység magasabb részein 50 mm-t meghaladó csapadékösszegre is van esély.

Az ország keleti felén csütörtökön számíthatunk még erős szélre
Forrás:MTI/Komka Péter
TAPADÓ HÓ: Az Északi-középhegységben 6-700, a Dunántúli-középhegység keleti felén és a Mecsekben 4-500 méter feletti részeken vizes, sok cm-es hóréteg kialakulására nagy esély van. Síkvidéken inkább csak időszakosan maradhat meg néhány cm-es vizes hó.

Hóval borított hóvirág - április közepén...
Forrás:MTI/Komka Péter

Hozzászólások