Keresés
0O
Debrecen
2018.01.17., szerda (Antal, Antónia)

Erre figyeljünk ebben a melegben

MTI- 2016.06.23. 12:15
138
Hőségriasztás van érvényben.
A melegben az izzadás miatt sót veszítünk, ezért érdemes olyan ásványvizet fogyasztani, amelynek magasabb a nátriumtartalma - mondta Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Arra a kérdésre, hogy jobb-e meleg italokat fogyasztani a hőségben azt mondta, lehet meleget inni, de ennek nincs akkora jelentősége, "nem létfontosságú".

Fotónk illusztráció
A strandolók figyelmét arra hívta fel, hogy felhevült testtel hideg vízbe ugrani veszélyes, inkább fokozatosan kell bemenni a vízbe és így hűteni le a testet. Elmondta továbbá, hogy a melegben lenge, világos színű ruhát érdemes viselni, és védeni kell a fejet a sugárzástól.

Csütörtöktől vasárnap éjfélig hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek a Magyarország fölé. Az ország túlnyomó részén 25-26 Celsius-fok felett lesz, péntektől vasárnapig sokfelé a 27 Celsius-fokot is meghaladja a napi középhőmérséklet.

Hozzászólások