Keresés
1O
Debrecen
2018.01.17., szerda (Antal, Antónia)

Hamarosan országszerte leállhat a szemétszállítás

MTI- 2016.05.27. 08:12
236
Debrecen is veszélyben lehet?
Budapest kivételével már nyár közepén országszerte leállhat a szemétszállítás - írja önkormányzati vezetőkre és a közszolgáltatást végző cégekre hivatkozva pénteki számában a Magyar Nemzet.

A napilap közölte, a Pest és Nógrád megye több mint száz településén szemétszállítást végző Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. levélben fordult az április óta a számlázást végző Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-hez és a katasztrófavédelemhez, mert tartalékai kifogytak, és ha az NHKV rövid időn belül nem fizet, nyár közepén leállhat a szolgáltatás.

Weingartner Balázs, az NHKV elnöke szerint a cégnek kellene megelőlegezni a pénzt. Ezt viszont képtelenségnek tartja Gyenes Balázs, Gödöllő alpolgármestere, aki szerint egyedül Budapestet nem fenyegeti veszély, mert ott továbbra is a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. számláz.

A Magyar Nemzetnek Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke, a Somogy megyei Tab fideszes polgármestere azt mondta, átmenet nélkül képtelenség bevezetni az új, központosított hulladékgazdálkodási rendszert.

A szemétszállítási probléma egyébként a csütörtöki, debreceni közgyűlésen is felmerült. Több képviselő is hangot adott annak, hogy aggódnak, mennyire lesz működőképes a rendszer, de Barcsa Lajos alpolgármester magabiztosan állította, hogy egyelőre felesleges izgulni, amíg nem tudni fixen, milyen is lesz a nemzeti hulladékgazdálkodási rendszer.

Hozzászólások