Keresés
-18O
Debrecen
2019.04.24., szerda (György)

Hétvégi buszbaleset: másik kórházba vittek egy válságos állapotú beteget

MTI- 2016.12.20. 13:30
617
Válságos állapotú beteget szállítottak át a miskolci megyei kórházba Egerből az M3-as autópályán szombat éjjel történt buszbaleset sérültjei közül.
Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgatója kedden elmondta, hogy a középkorú nőt romló központi idegrendszeri tünetekkel vették át.

A sérültet a kórház központi aneszteziológiai és intenzív osztályán kezelik. "Jelenlegi állapota súlyos, életveszélyes, válságos" - hangsúlyozta Csiba Gábor.

Emlékeztetett arra, hogy korábban a megyei kórházban ápolt két súlyos, életveszélyes állapotban lévő sérült közül az egyiknek olyan súlyos kísérő betegsége volt, hogy az életét már nem tudták megmenteni. A másik életveszélyes sérült állapota stabilizálódott, jelenleg a traumatológiai osztályon ápolják - tette hozzá.

Forrás:MTI/Vajda János
A főigazgató arról is beszámolt, hogy emellett a traumatológiai osztályon kezelt sérültek közül kettő állapota stabil, a héten várhatóan haza mehetnek.

A szombat éjjel történt buszbalesetnek már négy halálos áldozata van. Az emeletes busz szombaton éjfél előtt borult fel az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán, a 133-as kilométernél az ónos eső miatt eljegesedett úton. A baleset után további autók rohantak előbb a felborult járműnek, majd egymásnak. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött, ezek között magyar, román és ukrán is volt.

A felborult busz a debreceni Grand Tours utazási iroda járműve volt, amely a bécsi adventi vásárra szervezett útról szállította haza az utasokat. A buszon nyolcvanegyen utaztak, az összes sérült közülük került ki. A sérülteket Egerbe, Miskolcra és Debrecenbe szállították kórházba.

Hozzászólások