Keresés
0O
Debrecen
2018.01.17., szerda (Antal, Antónia)

Idén már most annyi gyerekgyilkossági ügy volt, mint tavaly összesen

MTI- 2016.09.01. 09:24
361
Évente 30 gyerek halálát okozza bántalmazás.
Idén eddig 17 gyerekgyilkossági ügyben indult nyomozás; ez annyi eset, mint tavaly az egész évben - írja az ORFK által közölt adatokra hivatkozva csütörtöki számában a Magyar Idők.

Képünk illusztráció
Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet adatai szerint Magyarországon évente átlagosan harminc gyermek hal meg bántalmazás miatt, illetve azért, mert szüleik súlyosan elhanyagolják őket; a lap arról ír, hogy a gyerekek elleni erőszakos bűncselekmények listáját a kiskorúak veszélyeztetése vezeti, azonban nem sokkal kevesebb a testi sértés sem. Előbbiből tavaly 972, idén pedig 559 ügy zárult le.

Testi sértéses esetekből - azaz amikor fizikailag bántalmaznak egy gyereket - 2015-ben 854, ebben az évben pedig 430 lezárt ügye volt a rendőrségnek. A hatóság adatai szerint az említett két bűncselekménytípuson túl minden hónapban előfordul legalább egy kényszerítés, és ennél is több személyi szabadság megsértése, valamint zsarolás is.

A rendőrség tájékoztatása szerint csak ebben az évben eddig 105, tizennégy évesnél fiatalabb gyermeket ért szexuális erőszak miatt indult eljárást zártak le. Tavaly 150 ilyen eset történt.

Hozzászólások