Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.26., szerda (János, Pál)

Jegesedés, balesetek: fekete hétvége az utakon

MTI- 2016.12.19. 10:16
798
Több helyen a jegesedés miatt csúszóssá vált az útburkolat a hétvégén. Az ország közútjain 147 olyan baleset történt, amely személyi sérüléssel végződött - közölte a rendőrség hétfő reggel.
Szombat éjszaka az M3-as autópályán tömegbaleset történt: egy busz felborult, kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött, ezek között magyar, román és ukrán is volt. A buszon nyolcvanegyen utaztak, az összes sérült közülük került ki. Három ember a helyszínen, egy súlyos sérült vasárnap éjszaka a kórházban halt meg, több tucatnyian megsérültek.

Képünk illusztráció
Forrás:police.hu
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétvégén több megyére is figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt. Vasárnap reggel a rendőrség honlapján is felhívta a figyelmet arra, hogy eső, ónos eső, fagyott eső, ködszitálás miatt lefagyott útburkolatokra, csúszós útszakaszokra kell számítani.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő reggeli közleménye szerint péntek óta a rendőrök több mint száz közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. Ebből hét halálos kimenetelű volt, negyven súlyos, száz pedig könnyű sérüléssel végződött.

Hozzászólások