Keresés
1O
Debrecen
2018.01.17., szerda (Antal, Antónia)

Kiderült: gépkarabéllyal lőtték agyon a rendőrt Bőnyben

MTI- 2016.10.26. 15:30
685
A tűzharcban meghalt rendőr 46 éves volt, kiemelt főnyomozó.
Egy 76 éves férfi lőtt le egy rendőrt Bőnyben szerda reggel - pontosította a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a sajtóban megjelent információkat győri sajtótájékoztatóján. Hajdu János elmondta: nyolc óra után néhány perccel érkezett a TEK központi ügyeletére bejelentés sérült rendőrökről és tűzharcról, és a győri egység fél kilenc után nem sokkal érkezett a bőnyi címre.

Forrás:MTI/Krizsán Csaba
A rendőrökre támadó férfit egy lövés érte a testén. A TEK sürgősségi orvosai stabilizálták az állapotát, majd átadták a mentőknek - közölte.

Előléptették a megölt rendőrt

Alezredessé léptették elő és hősi halottá nyilvánították a bőnyi lövöldözésben szerda reggel megölt rendőrt - jelentette be az országos rendőrfőkapitány. Papp Károly azt mondta, a 46 éves férfi huszonöt éve szolgált a rendőrség kötelékében, és kiváló embert, kitűnő kollégát ismertek meg benne. A gyor.offmedia.hu azt írja, az elhunyt rendőrt Pálvölgyi Péternek hívták, és kiemelt főnyomozó volt.

Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány, Keresztes Imre főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője és Hajdu János, a Terrorelhárító Központ (TEK) főigazgatója (b-j)
Forrás:MTI/Krizsán Csaba
Az országos rendőrfőkapitány Pintér Sándor belügyminiszter és a rendőrség nevében részvétet nyilvánított a családtagoknak.

Gépkarabéllyal lőtt

Gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést Bőnyben egy idős férfi szerda reggel, és megölt egy rendőrt - ezt a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője nyilatkozta.

Keresztes Imre főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője
Forrás:MTI/Krizsán Csaba
Keresztes Imre elmondta, hogy hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást, és a megalapozott gyanút még ma közlik az idős férfivel.

A 444.hu azt írja, az elkövető Győrkös István, az 1989-ben alapított Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője. A szervezet kiképzőtáboraiban önvédelmet, lövészetet és alakzatban mozgást tanítanak a résztvevőknek. Győrkös Istvánnak már a '90-es évek elején is meggyűlt a baja a törvénnyel, akkor közösség elleni izgatás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt ítélték el.

Előzmény:

Hozzászólások