Keresés
-18O
Debrecen
2019.07.18., csütörtök (Frigyes)

Lemondott a rákellenes liga elnöke a botrányos videó miatt

Offmedia- 2017.01.27. 11:21
1392
A döntés oka a kialakult negatív sajtó visszhang.

Ahogyan arról beszámoltunk, hatalmas vihart kavart a Magyar Rákellenes Liga legutóbbi, 1 százalékért kampányoló kisfilmje. A videó lényege röviden az, hogy aki rákos, az meg is érdemli a betegségét, hiszen az életmódjával nem tett meg mindent annak elkerülésére. A reklámfilm ellen később petíciót is indítottak, a közösségi médiában a #nemvagyokvadlott hashtaggel zajlott ellenkampány.

A videót azóta levette a liga a Facebook-oldaláról, bocsánatot is kértek, de ez nem volt elég. Időközben ugyanis az Országos Onkológiai Intézet is elhatárolódott a kisfilmtől, annak a tartalmától és stílusától, amit - közleményük szerint - a sajtóból ismertek meg.

Péntek délelőtt pedig a Magyar Rákellenes Liga elnöke, Bittner Nóra bejelentette a lemondását. "A döntésem oka a kialakult negatív sajtó visszhang, amely a Magyar Rákellenes Liga céljaival gyökeresen ellentmondó üzenetet tulajdonít a kampányfilmnek, amelyben az 1%-os adó felajánlására hívjuk fel a lakosság figyelmét. Bár a film készítése nem egyszemélyes döntésemen alapult, elnökként kötelességemnek érzem a kialakult helyzetért vállalni a felelősséget" - fogalmaz.

Hozzászólások