Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.20., vasárnap (Vendel)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • Megszavazták a vasárnapi boltbezárás eltörlését - ezért maradt távol Balog és Lázár

Megszavazták a vasárnapi boltbezárás eltörlését - ezért maradt távol Balog és Lázár

Offmedia- 2016.04.12. 12:56
685
Az Országgyűlés visszavonta a boltok vasárnapi zárva tartását előíró szabályozást kedden a kormány javaslatára, mivel az a kabinet szerint megosztó kérdésnek bizonyult az elmúlt egy évben, és hasznosságáról az elért eredmények ellenére sem sikerült meggyőzniük az embereket.
A képviselők 163 igen szavazattal, 2 nem ellenében és 11 tartózkodás mellett fogadták el Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előterjesztését, amely alig több mint egy év után törli el a vasárnapi pihenőnapról szóló rendelkezéseket.

Képünk illusztráció
Forrás:Getty Images
A tárcavezetők indítványuk indoklásában hivatkoznak az MSZP boltzár eltörlését célzó népszavazási kezdeményezésére is. Kiemelték, a kormánynak ma a Brüsszel által szorgalmazott kényszerbetelepítés elleni egységes fellépés a legfontosabb kérdés, amit megakadályozna egy vasárnapi pihenőnapról szóló referendum.

Miért nem szavazott Balog és Lázár?

Balog Zoltán és Lázár János távol maradtak a keddi szavazástól. Keddi közleményükben ezt úgy indokolták, hogy meggyőződésük szerint mindenkinek joga van ahhoz, hogy a vasárnap munkaszüneti nap legyen, ezért nem támogatták a kormány törvényjavaslatát, amely korlátozza a szabad vasárnapot.

Így a távolmaradásuk "NEM" szavazatot jelentett, amelyet a kormány iránti lojalitásból és Orbán Viktor miniszterelnök kérésére nem adtak le.

(MTI)

Hozzászólások