Keresés
-3O
Debrecen
2018.01.16., kedd (Gusztáv)

Milyen hatással van a nizzai merénylet a hazai készültségre?

MTI- 2016.07.15. 15:25
313
Összeült a terrorellenes koordinációs bizottság.
Magyarországon nem emelkedett a biztonsági készültségi szint a nizzai terrortámadás miatt, ugyanakkor megerősítik a magyarországi francia érdekeltségek őrzését - mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek délután.

Bakondi György közölte, a nizzai merénylet után összeült a terrorellenes koordinációs bizottság, amely értékelte az információkat, és úgy döntött, nem szükséges emelni a márciusban elrendelt közepes szintű terrorfokozatot.

Szijjártó Péter és Bakondi György az isztambuli repteret ért támadás után adtak közös sajtótájékoztatót
Forrás:KKM/Kovács Márton
"Nincs olyan konkrét információ, amely Magyarország fenyegetettségi szintjét emelné" - közölte Bakondi György. Ugyanakkor döntés született arról, hogy a magyarországi francia érdekeltségek őrzését, biztosítását megerősíti a rendőrség, valamint a hazai tömegrendezvények védelmét fokozzák.


A Belügyminisztérium pénteken azt közölte, tekintettel az újabb franciaországi terrorcselekmény elkövetési körülményeire, "ezeknek a rendezvényeknek a biztosítását kiterjesztett formában, azaz nem csak azok közvetlen helyszínén, a megnövelt rendőri létszám mellett technikai, műszaki eszközökkel, fokozott tűzszerész ügyelet biztosításával fogja végrehajtani a rendőrség". Hozzátették: a tömegrendezvények megközelítési útvonalán a rendőrség fokozottan járőrözik, egyes járművek mozgását pedig korlátozhatja.

A Terrorelhárítási Központ folyamatosan kapcsolatban áll a francia társszolgálatokkal, a kialakult helyzet elemzése, értékelése érdekében a terrorellenes koordinációs bizottság teljes ülést tart. A bevezetett intézkedések Magyarország, állampolgáraink és a hazánkban tartózkodók biztonságát szolgálják - zárul a tárca tájékoztatója.

Hozzászólások