Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.17., csütörtök (Hedvig)

Negyedmillió aláírást gyűjtött a Momentum

Offmedia- 2017.02.17. 14:03
1144
Leadta a Momentum Mozgalom az olimpiai pályázatról való népszavazási kezdeményezéséhez összegyűjtött aláírásokat a Fővárosi Választási Irodában.
Mintegy 266 ezer aláírást, egészen pontosan 266 151-et adott le a Momentum - írja a 444.hu. A népszavazás kiírásához 138 ezer érvényes aláírásra van szükség, de a Fővárosi Választási Bizottság ellenőrzi majd, hogy a leadott íveken hány hiteles aláírás szerepel.

A bizottságnak az ellenőrzésre 45 napja van. Ezt még követheti jogorvoslati eljárás, a Fővárosi Közgyűlésnek is tárgyalnia kell a népszavazás elrendeléséről, amire elméletileg május és szeptember között kerülhet sor.

Forrás:MTI/Bruzák Noémi
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án hozza majd nyilvánosságra, hogy Budapest, Los Angeles vagy Párizs rendezheti majd a 2024-es olimpiát.

Tarlós István főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy "ha már eldőlt, hogy a budapestiek kellő számban aláírták, hogy népszavazást akarnak, akkor (...) erősen el fogok gondolkodni azon, hogy nem kéne-e visszavonni a pályázatot". Ugyanakkor megjegyezte, a népszavazással korábban kellett volna előállni.

Hozzászólások