Keresés
0O
Debrecen
2018.01.17., szerda (Antal, Antónia)

Összeszedte magát az ügyészség, lesz eljárás Tarsoly Csaba ellen

Offmedia- 2016.05.27. 10:11
244
Kijavították a vádirat korábbi hibáit.
Arról még áprilisban írtunk, hogy a Fővárosi Törvényszék hiánypótlásra szólította fel a Fővárosi Főügyészséget, akik hiányosan küldték meg a Quaestor-ügy vádirítait.

Az ügyészség egy mintegy 30 oldalas hibalistát kapott, és sokáig kérdéses volt, hogy eleget tesznek-e bíróság kérelmének. Hiszen akkor még azon az állásponton voltak, hogy "akkor sem tudnák megcsinálni a hiánypótlást, ha akarnák".

Forrás:MTI/Szigetváry Zsolt
Most viszont közleményben jelentették be, hogy végül kijavították a korábbi hibákat, „a jogszabályi előírások és technikai lehetőségek keretein belül” teljesítették a kérést.

A bíróság többek szerint azért tartotta hiányosnak az 1548 oldalas vádiratot, mert azt mondták, az nem tartalmazza megfelelően a bizonyítási eszközök megjelölését, valamint azt, hogy melyik bizonyíték pontosan melyik cselekmény bizonyítására is szolgál.

Az ügyészség közleményében kifejtette, hogy a bíróság kérésének megfelelően részletezték, hogy a végzésben hivatkozott 5 terabyte kapacitású lemezen lévő bizonyítékok mely cselekmények bizonyítására szolgálnak.

Hozzászólások