Keresés
2O
Debrecen
2018.01.17., szerda (Antal, Antónia)

Pótfelvételi: hamarosan kiderülnek a ponthatárok

MTI- 2016.08.25. 09:26
437
Csütörtökön hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu oldalon. Ekkor dől el, hogy a 8305 pótfelvételiző közül ki kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.
Azokat a jelentkezőket, akik megadták a mobilszámukat, a ponthatárok kihirdetése után SMS-ben is értesítik. A felvételt nyerő jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban - tájékoztatott korábban az Oktatási Hivatal.

Forrás:offmedia.hu
A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében - ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették - a ponthatár nem lehet alacsonyabb az általános eljárásban, július 26-án nyilvánosságra hozottnál. Ha egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, akkor a ponthatár nem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimum pontszámnál, ami alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50 pont.

Az Oktatási Hivatal azt is közölte, hogy a jelentkezők 67 százaléka alapképzést, 7 százaléka osztatlan mesterképzést, 16 százaléka felsőoktatási szakképzést, 10 százaléka pedig mesterképzést jelölt meg.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások