Keresés
-3O
Debrecen
2018.01.16., kedd (Gusztáv)

Puccs? A Népszabadság dolgozói sem tudtak arról, hogy leállítják a lapot

Offmedia- 2016.10.08. 11:01
975
Felfüggesztették a lap kiadását, a weboldal is elérhetetlen.
A kiadó Mediaworks szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását - közölték szombaton reggel.
Ez a szám még megjelent, de ki tudja, meddig függesztik fel a lap kiadását
Forrás:Facebook
A Mediaworks tájékoztatása szerint a Népszabadsághoz tartozó területeken dolgozó munkavállalókat felmentik a munkavégzés alól, a szerződéses partnerek szolgáltatásait pedig időlegesen felfüggesztik. Az előfizetőknek a Népszabadság helyett más kiadványukat, illetve az előfizetésből a felfüggesztés idejére eső rész visszafizetését ajánlja fel a kiadó.

A lap hétvégi száma még megjelent, azonban a nol.hu szombat reggel már nem volt elérhető.

"Első gondolatunk, hogy ez puccs"

A Népszabadság dolgozóinak csupán egyetlen eszközük maradt, ahol kommunikálhatnak az olvasókkal, a Facebook-oldaluk. Itt ezt írták: "Kedves követőink! A Népszabadság szerkesztősége a nyilvánossággal egyidőben értesült róla, hogy a lapot azonnali hatállyal bezárták. Első gondolatunk, hogy ez puccs. Hamarosan jelentkezünk."

Az egyik újságíró ezt írta ki (publikusan) a személyes profiljára Facebookon: "Valakik a sajtószabadság torkára léptek. Tudom, hogy kik. Elnézést kérek többetektől, ha nem reagálok azonnal az FB- vagy telefonos megkeresésekre, de most más dolgaink vannak a szerkesztőségben. Ezt nem hagyjuk."

Forrás:Facebook
A nol.hu oldalán jelenleg egy közlemény olvasható.

A lap főszerkesztőjét, Murányi Andrást a hvg.hu szerint a saját kollégái sem tudják elérni telefonon. Állítólag a felmondóleveleket motorosfutárral küldik ki a szerkesztőség tagjainak.

Veszteséggel indokolták

A kiadó közleménye szerint a lapnál új koncepciót alakítanak ki, és a megvalósításig azért függesztik fel a lapot, hogy "valamennyi érintett ezen kiemelt feladatra tudjon koncentrálni" - közölte a társaság. Azt is elmondták, hogy Katona Viktort nevezték ki a Mediaworks Zrt. megbízott vezérigazgatójává, aki jelenlegi, pénzügyi vezérigazgató-helyettesi és operációs vezetői feladatköre mellett veszi át a saját kérésére távozó Rónai Balázs feladatait.

Katona Viktor a dolgozóknak írt levelében azzal indokolja a lap felfüggesztését, hogy az veszteséges - írja a 444.hu. Azt is írja, hogy lesz konzultáció az érintettekkel arról, hogy a "jövőbeli működés biztosítható legyen".

Mindenesetre érdekes, hogyha a vezetőség konzultációra készül a dolgozókkal, akkor a szerkesztőség tagjai miért nem tudták meg legkésőbb pénteken este, hogy szombaton már be se menjenek dolgozni.

"Azt hittük, nincs lejjebb"

Szombat este 6 órakor civil tüntetést szerveznek a Népszabadságnál történtek miatt. A Facebookon így fogalmaznak az esemény leírásánál:

"2014-ben azt hittük, az Origo szétverése a legalja. Ők akkor megírták, hogy Lázár János elképesztően drágán utazgatott. A történet végét ismerjük: a Telekom a kormánynak adta a lapot, azóta propagandaszócső.

Azt hittük, nincs lejjebb. De ma egyszerűen elnémították az egyik utolsó ellenzéki újságot, mert meg merték írni, hogy Rogán Antal helikopterezett.

A forgatókönyv ugyanaz, csak már nincs szükség kiarakatlapra sem. Aki nem szeretne olyan országban élni, ahol a legkisebb kritikus hangokat is elnémítják, várjuk a Kossuth térre, az Országház elé 18 órára. Hívjátok az ismerőseiteket is."

Azt is írják a szervezők, hogy nem kérnek a párjelképekből, nem lesz se szónok, se színpad, csupán összegyűlnek.

Hozzászólások