Keresés
-18O
Debrecen
2019.09.23., hétfő (Tekla)

Tovább szigorodhat a határzár, munkaszüneti nap lehet nagypéntek

MTI- 2017.03.07. 09:07
657
Az Országgyűlés ma a kormány javaslatára tovább szigoríthatja a jogi határzárat, valamint munkaszüneti nappá nyilváníthatja nagypénteket.
Az ülésnap reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd szavazások következnek.

A képviselőknek a határozathozatalok elején nemzetközi szerződéseket kell jóváhagyniuk, ezt követően dönthetnek a jogi határzár további szigorításáról, amelynek egyik legfontosabb változtatása lehet, hogy az illegális bevándorlóknak egészen addig az országhatáron álló tranzitzónában kell várakozniuk, amíg menekültügyi kérelmüket jogerősen elbírálják.

Forrás:MTI/Koszticsák Szilárd
A törvényhozás ezt követően kormánypárti képviselők kezdeményezésére munkaszüneti nappá nyilváníthatja nagypénteket, így a húsvét négynapos munkaszüneti ünneppé válhat idéntől. Zárószavaznak a KDNP bírósági végrehajtásról szóló törvényt módosító javaslatáról is, amely szerint becsérték alatt a jövőben nem lehetne elárverezni ingatlanokat.

A szavazásokat követően hat általános vitát bonyolítanak le, így egyebek mellett terítékre kerül az igazságügyi miniszter nemzetközi magánjogról szóló törvényjavaslata, valamint a büntetőjogi tárgyú jogszabályok módosítása, amit szintén Trócsányi László jegyez.

Az Országgyűlés szerdán folytatja munkáját és jövő hétfőn államfőválasztással fejezi be aktuális ülését.

Hozzászólások