Keresés
0O
Debrecen
2018.01.17., szerda (Antal, Antónia)

Vihar a biliben: Tibi atya rajongói megfenyegették Oravecz Nórát

Offmedia- 2016.06.05. 12:23
977
Az elmúlt napok főszereplői a Libri, Oravecz Nóra és Tibi atya.
A Facebookon már több mint egymillió követővel rendelkező Tibi atya még pénteken robbantotta a bombát az "Oravecz Nóra letiltotta a könyvemet a polcokról" című blogbejegyzésével. Ennek röviden az a lényege, hogy a még karácsonykor megjelent "Minden napra egy feles - Tibi atya füves könyve" könyvben van két oldal, amiben a szerző nem is kicsit rúg bele az életbölcsességeiről (is) elhíresült Oravecz Nórába. A Libri azonban visszahívta a könyvet, és az érintett részt kiszedték belőle. A blogbejegyzés szerint állt a bál, Oravecz Nóra menedzsere perrel és azzal fenyegetőzött, hogy más kiadóhoz viszi a könyveit. Ezt a Libri érthető okokból nem merte megkockáztatni, és inkább Oravecz mellé állt. Viszont Tibi atyának csak pénz ellenében adta volna vissza a könyv jogait.

Forrás:Facebook/Tibi atya
El is indult a sárdobálás, igazi kommentharc kerekedett ki belőle, a Libri pedig közleményben cáfolta azt, hogy Oravecz Nóra kérte volna őket a könyv kiadásának felfüggesztésére. "A kiadó saját elhatározásából vette ki a felháborító mondatokat a könyv utánnyomásából" - fogalmaznak.

"Köszönjük Oravecz Nórinak, hogy a gyalázkodó uszítás ellenére is önmagához méltó módon, példamutatóan kezeli és viseli az ellene indult öncélú lejárató hadjáratot. Büszkék vagyunk szerzőnkre, és kiállunk mellette a jövőben is. Kiadóként továbbra is elfogadhatatlannak tartjuk az uszítás, megbélyegzés és kirekesztés minden formáját, könyveinkkel olvasóink műveltségét, jóllétét szeretnénk úgy növelni, hogy közben a társadalom nyitottabb, befogadóbb, boldogabb tagjai legyenek" - teszik hozzá a Facebookon.

Felfüggesztette a Facebook-oldalát

Úgy tűnik, Oravecz Nóra nem bírta tovább elviselni azt a sok támadást, amit kapott. A kommentelők egyébként valószínűleg tényleg túllőttek a célon, hiszen szombat esti posztjában már maga Tibi atya kérte, hogy hagyják abba a lány "ekézését", illetve hogy ne fenyegessék őt, ne bombázzák a követők durva hangvételű üzenetekkel.

Egyébként úgy tűnik, minden jó, ha jó a vége, és Tibi atya meg tud egyezni a Librivel és úgy adhatja ki a saját csatornáin a könyvét, ahogyan csak szeretné.
UPDATE: Hétfőn pedig Oravecz Nóra hivatalos oldala is visszatért a Facebookra.

Hozzászólások