Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.20., szerda (Jolán)

Cigányzene, bokaficam és tűzijáték: vége van az első gólyatábornak

Offmedia- 2016.09.02. 15:33
1661
Jogászok, óvónők, természettudósok, zenészek, fogorvosok, népegészségügyi karosok, orvostanhallgatók, gyógyszerészek és egészségügyi karosok zárták a Debreceni Egyetem gólyatáborának első turnusát csütörtökön. Az Egyetem téren a diákokkal és az oktatókkal, egyéb vendégekkel együtt legalább 1500-an voltak.

A hét során rengeteg csapatjátékon vettek részt a gólyák, buliztak, kirándultak, a záróeseményre pedig csütörtök este került sor. Itt a köszöntő beszédek után Szilvássy Zoltán rektor azzal lepte meg a gólyákat, hogy az Android együttes vendégdobosaként mutatta meg nekik a muzikális oldalát (ezt egyébként az idei Campus Fesztiválon is már megismerhettük). A borkóstoló alatt cigányzene szólt, este 9-től pedig tűzijátékkal lepték meg a hallgatókat.

Forrás:offmedia.hu

A mostani gólyatábor alatt a legkomolyabb baleset egy bokaficam volt, illetve egy éjszakai túrán egy darázsfészek közelében a darazsak "rátámadtak" pár hallgatóra, akik néhány csípéssel megúszták a kellemetlen találkozást. Szabó Barbara, a DEHDK PR-és Sajtóiroda vezetője hozzátette, hogy ennél komolyabb bajok nem szoktak történni, hiszen a csoportvezetők feladata éjjel-nappal felügyelni a gólyákat. Akin pedig már látszódik, hogy "hiperaktív", az még több odafigyelést kap.

Jövő héten pedig már érkeznek érkeznek a bölcsészek, az informatikusok, az agrárosok, illetve a közgazdászok érkeznek, hogy beiratkozzanak és megismerjék a Debreceni Egyetemet a gólyatábor második turnusának a keretében.

Minden karnak megvannak a maguk speciális hagyományaik, amelyeket ápolnak, így például az agrárosok különleges főzőversennyel készülnek, ahol a gólyák készítik majd el a saját vacsorájukat. "Ez mindig nagy buli szokott lenni, hiszen a kollégium előtti téren körülbelül 40-50 bográcsban fogják csinálni a vacsorát" - tette hozzá Szabó Barbara.

Kapcsolódó híreink:

Hozzászólások