Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.15., péntek (Albert, Lipót)

69 milliárdos beruházás Debrecennél

MTI- 2016.07.06. 13:18
530
Letették az M35-ös autópálya új szakaszának alapkövét.
Megkezdődött Debrecen határában az M35-ös autópálya Berettyóújfaluig tartó szakaszának építése, a beruházás alapkövét szerdán helyezték el a munkák kezdetének helyszínén.

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az ünnepélyes alapkőletételkor elmondta: a beruházás 69 milliárd forintba kerül, és 2018 végére készül el.

Itt volt az alapkőletétel
Forrás:Google Maps
Az új pályaszakasz megépítésével autópálya-összeköttetést kap a debreceni repülőtér is - jelezte az államtitkár.

Vitányi István (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerint a bihari térség évtizedes álma válik valóra azzal, hogy eléri az autópálya Berettyóújfalut. A képviselő reményét fejezte ki, hogy a megközelíthetőség javulása a befektetők számára is vonzóvá teszi a régiót.

Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere azt emelte ki, hogy az új autópálya-szakasz a debreceni repülőtér mellett közvetlen összeköttetést biztosít majd a most épülő déli ipari parkba költöző vállalkozásoknak.

Nagy Róbert, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgatója elmondta: az M35-ös Debrecen-Berettyóújfalui szakasza az első olyan beruházás a megyében, amely kizárólag az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) forrásaiból valósul meg.

A beruházás keretében 24 kilométer autópálya létesül Debrecen és Berettyóújfalu között, a repülőtér térségében pedig 5,5 kilométer hosszú új nyomvonalat építenek: a 481. számú főút az M35-ös autópályát köti majd össze a 47-es számú főúttal - jelezte a vezérigazgató.

Hozzászólások