Keresés
-18O
Debrecen
2019.08.18., vasárnap (Ilona)

Ajándékbolttal startol rá Debrecen a turizmusra

Offmedia- 2017.02.14. 14:15
1055
Városmarketing, turizmusfejlesztés: új szervezeti egység létesül Debrecenben. Már meg is van az első intézkedés.
A vendégéjszakák száma az elmúlt 4 évben folyamatosan erősödött Debrecenben - közölte az önkormányzat. 2016-ban a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 387 692 volt, ami 10 százalékos növekedést jelent a 2015-ös évhez képes. Úgy, hogy az országos átlag 2016-ban ennél kevesebb, 7 százalék volt.

A debreceni önkormányzat jelentős mértékben támogatja Debrecen turizmusának fejlődését. A márkaépítés, a bel- és külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számának növelése, a minőségi turizmus fejlesztése mellett a város célkitűzése Debrecen regionális turisztikai központ szerepének erősítése, összhangban a kormányzati elképzelésekkel.

Széles Diána alpolgármester tájékozatóján elmondta: 2017-ben Debrecen városmarketing és turizmusfejlesztési törekvései új szervezeti formában valósulnak meg. Az új divízió a Főnix Rendezvényszervező Kft. keretein belül fog működni. A   turizmusmarketing feladatok mellett a turisztikai információs szolgáltatás irányítását is az új egység végzi majd. A kiemelt feladatok közé tartozik a városmarketing, valamint az elmúlt időszak városfejlesztésein alapuló új turisztikai márka kialakítása és következetes építése. A divíziót egy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező marketing szakember, Gődény Gábor irányítja.

Gődény Gábor Debrecenben született, középiskolai tanulmányait a Tóth Árpád Gimnáziumban végezte. Diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki karán, légiközlekedési szakirányon szerezte meg 1997-ben.

Karrierjét a  KLM Holland Királyi Légitársaság Közép-Kelet Európai igazgatóságánál marketing területen kezdte, majd négy év múlva a MALÉV Kereskedelmi Üzletfejlesztési igazgatójaként folytatta.

2005-től 2008-ig a VisitBritain, Nagy Britannia nemzeti turisztikai ügynökségének a Közép Európai régióját vezette.

Első lépésként a Nagytemplom mögötti Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban turisztikai információs pontot és az új Debrecen márkát megjelenítő ajándékboltot nyitnak.

Magyarország idei TOP 20-as településeinek listáján Debrecen a 10. helyet foglalja el. A város célja az, hogy 2020-ra stabilan a TOP 5-ös listába kerüljön Debrecen.

Hozzászólások