Keresés
-18O
Debrecen
2019.09.22., vasárnap (Móric)

Debreceni sültkrumpli hódíthatja meg Magyarországot

Offmedia- 2017.01.04. 09:06
3813
A sültkrumpli az új kultúrsnack? Igen!
Kedden tartották az ország első vállalkozó csapatoknak szervezett versenyét 2017-ben, amelyet hagyományosan Debrecenben szerveznek meg már 3. éve. A versenyzők az !gen Debrecen 3 hónapos képzésén vettek részt. Szeptember végén indult a 12 hetes program, amelynek lényege, hogy csapatba szervezik a jelentkezőket, és a résztvevők az ötletükből egy projektet faragnak. A csapatok hétről hétre szakértő segítséget kapnak, tanulnak például az üzleti modell változatairól egy sorozatvállalkozótól, a pénzügyekről egy befektetési szakértőtől, a rövid és ütős előadásmódról angolul (ez az ún. elevator pitch).

A döntőt a Kazánházban tartották meg kedden este, telt ház mellett. A végső eredmény kialakítását a közönség szavazata mellett a zsűri segítette, akik eléggé megizzasztották a csapatokat. A zsűriben helyet foglalt Herdon István helyi nagyvállalkozó (Xanga, Singularity University Debrecen Chapter), Kovács Zsolt befektetési szakértő (Startup Campus, EH Invest Zrt.), dr. habil Gályász József vállalkozásfejlesztési szakértő (Debreceni Egyetem, DEViK Üzleti Innovációs Klub), és a médiát Papp Csilla képviselte.

A versenyben végül a Funky Fries diadalmaskodott - 3 hónapja még csak egy kósza ötlet volt, mára egy működő projekt lett 3 fős csapattal. A csapat ötlete egyszerű és nagyszerű: a sültkrumpli lesz a kultúrsnack, amit ott fogyaszthatsz, ahol szeretnéd: fesztiválon, buli után, strandokon. Ők lesznek a sültkrumpli fornettije.

A Funky Fries csapata: Bács Bence, Magyar Máté, Fábi Tamás (balról jobbra)
A versenyen részt vett továbbá a GeekVR (virtuális valóság klub Debrecenben), a Genomika (genomikai tudás elérhetővé tétele, társadalmasítása a Debreceni Egyetem Genomika Intézetétől), a FABrikáló (közösségi alkotótér 3D nyomtató, CNC marógép, high tech gépek és technológiák nyújtása profi, és amatőr alkotók számára), a Scentimeter (illatgomb, teljes kontroll a saját illatod felett, szippantás a jövőbe), illetve a Quarby (a világ első chat optimalizációs szoftvere).

A szervezők nevében Katonáné dr. Kovács Judit elmondta, hogy a képzést idén 4. alkalommal tartották meg, amivel összesen már 90 fő szerzett gyakorlati vállalkozás építési tapasztalatot Debrecenben, valamint hogy februárban indul az 5. program, amire már nyitott a jelentkezés.

Kóstoltatás

Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások