Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.14., csütörtök (Aliz)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • Kétmilliárd forintból fejlesztette hajdúszoboszlói üzemét a Leier

Kétmilliárd forintból fejlesztette hajdúszoboszlói üzemét a Leier

MTI- 2017.03.29. 15:11
1151
Kétmilliárd forint saját forrásból fejlesztette hajdúszoboszlói üzemét a Leier Hungária Kft., a beruházással tizennégy új munkahelyet teremt a győri székhelyű építőanyag-gyártó vállalat - közölte a cég ügyvezetője.
Komlós Andor elmondta, hogy a fejlesztéskor elkészült a már meglévő üzem mellé egy új csarnok, amelybe új gépeket szereztek be. Az új üzem alapterülete 2500 négyzetméter, a hozzá tartozó terület pedig másfél hektárt tesz ki.

Az üzemben betoncserepeket, magasépítő termékeket és térburkoló elemeket készítenek, amelyeket elsősorban az ország keleti felében és Romániában értékesítenek.

Forrás:Google Maps
Az osztrák Leier cégcsoport tulajdonában lévő Leier Hungária Kft. 32 éve van jelen Magyarországon, hét betonüzemmel és két téglagyárral. Portfóliójukban a kerámia és könnyűbeton falszerkezetek mellett méretre gyártott vasbeton szerkezetek, födémrendszerek, kéményrendszerek, kültéri burkolatok, kertépítő elemek, mélyépítő és környezettechnikai rendszerek, valamint Durisol fabeton termékek gyártása szerepel. A vállalat Közép-Kelet Európában értékesíti termékeit.

A cég Magyarországon közel ezer embert foglalkoztat, ebből 55-öt Hajdúszoboszlón. Csoportszinten mintegy kétezer embert alkalmaz.

A cégcsoport hét országban - Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Ukrajnában - összesen 39 telephellyel rendelkezik.

A Leier Hungária Kft. több mint 25 milliárd forint rekordárbevétellel zárta a tavalyi évet, amely közel kétmilliárd forinttal magasabb az azt megelőző évinél. A tavalyi nyereségről nem közöltek adatot, csak annyit, hogy az eredményt több telephelyen fejlesztésekre fordítják, elsősorban Jánossomorján.

A cégcsoport az építőanyag üzletág mellett ingatlanmenedzsmenttel, személygépkocsi kereskedelemmel és fémmegmunkálással is foglalkozik.

Hozzászólások