Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.14., csütörtök (Aliz)

Luxuscipőket akartak hamisítani Debrecenben

Offmedia- 2017.04.04. 10:39
1343
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Debrecenben megközelítőleg 1 millió forint értékű hamis lábbeli talprészeket találtak egy cégnél. A cipőtalpakat lefoglalták, az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.
A NAV Hajdú-Bihar megyei munkatársai egy debreceni cég székhelyén tartottak ellenőrzést. A pénzügyőrök a helyszínen papírdobozokba rejtett, védjegyoltalom alatt álló, megközelítőleg félezer pár, hamis márkajelzéssel és felirattal ellátott cipőtalpat találtak (Prada, Gucci, Church’s). A márkavédett termékek származását nem tudta igazolni a cég ügyvezetője, illetve a védjegyjogosult hozzájárulását igazoló okmányt sem tudott bemutatni. A talpakat feltehetően hamis cipők előállításához használták volna fel - közölte hivatalos Facebook-oldalán a NAV.

Forrás:Facebook/NAV
A hasonló hamis árucikkek nemcsak a gyártóknak és jogosultaknak okoznak jelentős károkat, hanem magas egészségügyi kockázatot is jelentenek.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 1 millió forint értékű hamis cipőtalpakat lefoglalták és ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Hozzászólások