Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.17., csütörtök (Hedvig)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • Mérnököket, logisztikai- és pénzügyi szakembereket vár Debrecenbe a Thyssenkrupp

Mérnököket, logisztikai- és pénzügyi szakembereket vár Debrecenbe a Thyssenkrupp

Offmedia- 2017.02.03. 17:46
2621
A Thyssenkrupp mintegy 11 milliárd forintos autóipari alkatrészgyártás beruházással rugó és stabilizátor gyárat épít Debrecenben. A beruházást a város 382 millió forinttal támogatja.
Több város is pályázott, hogy a Thyssenkrupp őket válassza beruházása helyszínéül, de végül Debrecen lett a befutó - derült ki az erről szóló sajtótájékoztatn péntek délután Debrecenben. Matthias Koll, a Thyssenkrupp rugó és stabilizátor üzletágának vezérigazgatója azt mondta, három ok miatt döntöttek a város mellett. Egyrészt kiváló a földrajzi elhelyezkedés, másrészt megfelelő az oktatási háttér, harmadrészt az önkormányzat segítő és pozitív hozzáállása volt döntő.

Matthias Koll vezérigazgató
Forrás:Miskolczi János
Az új üzem építése a tervek szerint már áprilisban megkezdődik Debrecenben, és körülbelül decemberig tart majd a beruházás helyszínéül szolgáló 100 000 négyzetméteres területen. A vállalat a 2018-as évtől kezdődően évente több mint hatmillió csavarrugót és stabilizátort gyárt majd neves európai autógyárak számára.  A vezérigazgató hozzátette, hogy az utóbbi évtizedek legmagasabb szintű technológiáját hozzák el a városba, és arról is beszélt, hogy "jó munkaadók" szeretnének lenni.

A beruházással kapcsolatban Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezetője mérföldkőnek nevezte a debreceni üzem megépítését. Az igazgató hangsúlyozta, hogy hamarosan megjelennek az első álláshirdetéseik, mert a jövő évben már termelni fognak a debreceni üzemben. A leendő munkakörökről annyi derült ki, hogy keresnek majd szakembereket az adminisztratív területekre, de érdemes lesz figyelniük a hirdetéseket a mérnököknek, és azoknak, akik értenek a pénzügyhöz, logisztikához, minőségbiztosításhoz.

Marc de Bastos Eckstein ügyvezető
Forrás:Miskolczi János
Papp László, Debrecen polgármestere úgy fogalmazott, hogy a Thyssenkrupp debreceni üzemépítése a járműipar első nagy beruházása a városban, ezzel Debrecen felkerül a járműipar világtérképére, s új fejezet nyílik a város gazdaságában. A cég a 2016-ban elfogadott befektetésösztönzési rendeletnek megfelel, ezért 2017 és 2019 között összesen 328 millió forintos önkormányzati támogatást kap, amely összeget munkahelyteremtésre használ fel a vállalat.

Papp László, Debrecen polgármestere
Forrás:Miskolczi János
A Thyssenkrupp gépjármű szektorban elért árbevétele a 2015/2016 üzleti évben több mint 3000 milliárd forintra rúgott és a megrendelők körében szinte valamennyi nagy autógyártó megtalálható.

Forrás:Miskolczi János
Magyarországon a Thyssenkrupp elsősorban elektromechanikus kormányrendszereket fejlesztő kompetenciaközpontjáról ismert. Ma már világszerte több mint egymillió autó fut a Magyarországon fejlesztett technológiával. A több mint 500 fős magyar mérnökcsapat olyan jövőorientált fejlesztésekkel is foglalkozik, mint például a "steer by wire" vagy az önvezető autók rendszerei.

Hozzászólások