Keresés
-18O
Debrecen
2019.09.23., hétfő (Tekla)

Milliárdos amerikai beruházás érkezik Debrecenbe

Offmedia- 2016.04.28. 13:00
773
A Flowserve amerikai multivállalat Debrecenben nyitja meg globális pénzügyi szolgáltató központját.
Az amerikai Flowserve Corporation zöldmezős beruházással globális szolgáltató központot hoz létre Debrecenben, amellyel 404 új munkahelyet teremt; a cég 4,3 milliárd forint értékű beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást kap a költségvetésből - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A Flowserve több mint 50 országban van jelen és 18 ezer munkatársat foglalkoztat, a debreceni központ a pénzügyi szolgáltatási funkciókat látja majd el. A beruházást éles regionális versenyben sikerült Magyarországra hozni - jegyezte meg.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Papp László, Debrecen polgármestere és Rory Carrick, a Flowserve alelnöke
Forrás:MTI/Bruzák Noémi
Kósa Lajos országgyűlési képviselő (Fidesz) egyebek mellett azt hangsúlyozta, a kormány olyan gazdaságpolitikát, és ehhez kapcsolódóan olyan adópolitikát folytat, amely azt célozza, hogy olyan kiegyensúlyozott szerkezetben nőjön a gazdaság, a foglalkoztatás és a reálbér, amelyben megfelelő arányban van jelen a magas hozzáadott értékű és a beszállítói ipar. A Flowserve magas hozzáadott értékű szolgáltatást fog nyújtani Debrecenből.

Hozzászólások