Keresés
-18O
Debrecen
2019.09.22., vasárnap (Móric)

Vigyázat, most a NAV nevében verik át csalók az embereket

Offmedia- 2017.02.21. 13:16
1420
Illetéktelenek küldenek a NAV nevében hamis értesítéseket abban a reményben, hogy bizalmas ügyféladatokat szerezzenek meg.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében illetéktelenek küldenek olyan elektronikus értesítéseket, amelyben azt közlik, hogy túlfizetésük keletkezett - írja közleményében a NAV. Ezután egy online elérhető oldalra irányítják át az ügyfelet, azt a látszatot keltve, hogy annak kitöltésével visszaigényelhetik – a valójában egyáltalán nem létező – többletet. Az oldal bár hasonlít a hatóság honlapjára, ez pusztán a megtévesztést szolgálja, ráadásul bankszámlákra, bankkártyákra vonatkozó bizalmas adatokat is kér.
A bankkártyánk adatait akarják illetéktelenek megszerezni
A NAV arra hívja fel a figyelmet, hogy ők ilyen módon soha nem küldenek értesítést és soha nem kérnek bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot.
Ilyen levelet küldenek a csalók
Forrás:NAV
Aki ilyet tapasztal, haladéktalanul tegyen bejelentést a NAV bármelyik igazgatóságán, ügyfélszolgálatán és semmiképpen se adja meg adatait a csalóknak, mert az ebből eredő kellemetlenségekért a NAV nem vállal felelősséget.
A kamu levélben szereplő link erre az oldalra mutat. Látszólag a NAV-é, de átverés, ne töltsük ki!
Forrás:NAV
A NAV kizárólag ügyfélkapun, postai úton, illetve folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a túlfizetésekről.

Hozzászólások