Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.17., csütörtök (Hedvig)

10 szuper hely, ahol már most kiülhetsz a teraszra Debrecenben

Somló-Bakos Dalma- 2017.04.02. 18:48
9970
Megnéztük, hogy az első áprilisi hétvégén milyen debreceni kávézók, sörözők nyitották meg a teraszukat.
Az április kifejezetten jól indult, hiszen igazi tavaszi hétvégéhez volt szerencsénk, sok napsütéssel, egyes helyeken pedig 25 Celsius fokos maximumokkal.

Nem is csoda, hogy a hosszú tél után aki csak tehette fogta magát és kimozdult a szabadba. Összeszedtünk 10 helyet, ahol már most élvezhettük a terasz adta lehetőségeket és élményeket. Szubjektív lista jön.

Árkád Kávézó, Piac utca 4.

Forrás:offmedia.hu
A Kossuth téren már nem nagyon kell vadászni a napernyőket, szerencsére egyre több vendéglátós elkezdte kipakolni a teraszát. Az Árkád Kávézóból tökéletes a kilátás többek között a Nagytemplomra, de a terasz mellett közvetlenül elhelyezkedő biciklitárolónak köszönhetően a bringásoknak sem kell azon izgulniuk, meglesz-e még a kerékpárjuk néhány üdítő vagy egy jegeskávé után.

Volt egyszer, Piac utca 16.

Ha tovább megyünk a belvárosban, akkor már feltűnhet, hogy Debrecen egyik legfelkapottabb kávézója, a Volt egyszer is tavasziasított, vagyis kitette azt a pár asztalát az apró kis teraszrészre.

Butiq, Csapó utca 24.

Forrás:offmedia.hu
A Csapó utcára is kezd visszatérni az élet, a padokra is sokkal szívesebben ülnek ki az emberek. Ha nem érezzük korainak, akkor akár napsütésben is elfogyaszthatunk egy-két koktélt a Butiq teraszán, de akár egy könnyű ebédre is sort keríthetünk.

Roncsbár, Csapó utca 27.

Forrás:offmedia.hu
Debrecen első romkocsmája is már nyitott terasszal várja a vendégeit - kivéve vasárnap, amikor mi is arra jártunk, hiszen ilyenkor zárva tartanak.

Cafe Frei 2., Rózsa utca 2.

Forrás:offmedia.hu
Szombaton nyitott meg a kávézó terasza, amit a leleményesebb közönség azonnal el is foglalt magának.

Pepe Panini, Kossuth utca 8.

Forrás:offmedia.hu
A Csokonai Színház tövében lévő helynél is a napokban indult be a teraszos szezon. Akár reggelihez, akár az ebéd utáni kávéhoz ideális helyszín.

Seven, Hal köz/Simonffy utca 1/c.; illetve a Simonffy utca

Forrás:offmedia.hu
Forrás:offmedia.hu
A Hal közben, valamint a Simonffy utcán is kezd beindulni az élet: bár vasárnap délelőtt még nincs sok minden nyitva, nem kell különleges jóstehetség ahhoz, hogy megmondjuk, hamarosan ugyanaz a pezsgő, nyüzsgő városrész lesz a környék, mint tavaly nyáron.

Hetes Tanszék Presszó, Nagy Lajos király tér 4/b.

Forrás:offmedia.hu
Kicsit elhagyva a belvárost is találunk hangulatos, teraszos helyeket. Az egyik ilyen titkos kedvencünk a Hetes Tanszék Presszó, ahol a csapolt sörünket biztosan a legnagyobb kedvességgel és udvariassággal kapjuk meg.

Nagyerdei Víztorony, Pallagi út 7.

Forrás:offmedia.hu
A Nagyerdőt és a Víztornyot vétek lenne kihagyni listánkról. Bár a kertben a pult információink szerint csak májustól üzemel majd, azért lehet partizánkodni és az ottani padokra kitelepülni. De ha egy emeletet felmegyünk, akkor az ottani teraszon is el lehet tölteni az időt.

Hozzászólások