Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.20., csütörtök (Rafael)

Csaknem 100 ezer liter lejárt almalére bukkantak Derecskén (videóval)

Offmedia- 2016.12.07. 11:19
4532
Több mint 94 000 liter lejárt minőségmegőrzési idejű almalé forgalmazását tiltották meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Hajdú-Bibar megyei gyümölcslé üzemben.
Több hetes előzetes adatgyűjtést követően tartottak ellenőrzést a Nébih szakemberei egy Hajdú-Bihar megyei gyümölcslé-előállító üzemben - közölte a hatóság. A cég termékeit országszerte értékesítette kereskedelmi egységekbe és áruházláncba is. Az üzemben az előállító tevékenység az ellenőrzéskor szünetelt, a cég készáru raktárában és az üzemi területen azonban az ellenőrzés során – az értékesítésre váró termékekkel együtt tárolva – 94 600 liter lejárt almalevet találtak a hatóság munkatársai.

Forrás:Youtube/Nébih
A szakemberek a bemutatott gyártmánylapok alapján megállapították, hogy a vállalkozó a gyártási tevékenység kezdete óta több alkalommal is növelte termékei minőségmegőrzési idejét.

A Nébih azonnali hatállyal elrendelte a tételek forgalomból történő kivonását és megtiltotta azok további értékesítését.


Az eljárás folyamatban van. Az ügyben milliós bírság várható. A kormany.hu oldalon elérhető jogsértés listáról kiderül, hogy az érintett üzem a derecskei Bold Agro Kft., aminek a honlapjáról kiderül, hogy 2011-ben a Derecske Alma "Kitüntetett Minőségi termék díjat kapott, 2006-ban pedig a Hortico 2006. Debrecen „Termék nagydíj” elismerést kapta meg a Derecske Alma.

A Bold Agro Kft.-hez tartozik a Derecskei Gyümölcsös márka, amely gyümölcsleveivel és pálinkáival a régióban szinte minden fesztiválon, gasztroeseményen jelen van.

12:52 FRISSÍTÉS:

Hozzászólások