Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

12 év után búcsúzott a DEHÖK-elnök

Offmedia- 2016.06.30. 10:15
362
Problémák lehetnek az utódja körül?
12 év elnökség és 15 év aktív hallgatói közélet után ünnepi küldöttgyűlésen búcsúzott Körösparti Péter a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatától - számolt be az unideb.hu. Az elnöki értékelőből kiderült: a hallgatói önkormányzat költségvetése a 12 év alatt összesen 5 milliárd forint volt.

Forrás:Debreceni Egyetem
Körösparti Péter 1981-ben született, egyetemi évei alatt négy diplomát is szerzett - erre már az Eduline hívja fel a figyelmet. 2013 októberében őt választották meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökének is, ezzel ő lett minden idők legidősebb HÖOK-elnöke is.

Tavaly szeptemberben egyébként életbe lépett egy olyan felsőoktatási törvénymódosítás, ami szerint csak olyan hallgató vállalhat új tisztséget, aki nem töltött el négy évnél többet hallgatói tisztségviselőként.

Körösparti utódja Bognár István Ádám, aki egyébként szintén nem a legfiatalabb - 29 éves - , és már 2010 óta aktív szerepet vállal a hallgatói életben. Bognárt két évre választották meg, és az Eduline szerint akkor is problémás lehetne a megválasztása, ha csak három éve töltene be hökös tisztséget, hiszen mandátuma felénél, a negyedik éve végén le kellene mondania az EMMI jogi álláspontja szerint minden hökösnek pozíciójáról.

Hozzászólások