Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.16., szombat (Ödön)

13 millióból bővítik a játszóteret a Nagyerdőn - itt a látványterv

Offmedia- 2017.03.20. 17:54
1907
A debreceni Békás-tavi játszótér egyik legizgalmasabb látványossága lesz az ígéretek szerint.
Várhatóan a Békás-tavi játszótér legizgalmasabb látványossága egy különleges cirkáló lesz. Négy különböző, felnőttek által is bejárható szinttel rendelkezik a 16 négyzetméteres fedélzetű hajó. A biztonságos rámparendszer kialakításának köszönhetően babakocsival és kerekesszékkel is fel lehet majd rá menni.

Nemcsak a hatalmas cirkáló „köt ki” idén a Békás-tó partján, hanem „leszáll” egy propelleres billegő repülőgép. Lesz benne műszerfal, szócsőpár, vezetőfülke, kaleidoszkóp és gépház is.

Az ASAPA Alkotócsoport Kft. által telepített eszközök nemcsak formailag, hanem működésükben is különlegesek, egyedi fejlesztésűek.

A játszótér bővítése nettó 13 millió forintba kerül, amelyből 7 millió forintot finanszíroz Debrecen városa. Ötmillió forinttal járul hozzá a költségekhez a Nyírerdő Zrt és egymillió forinttal támogatta a beruházást a Szerencsejáték Zrt.

Az új játszóelemek építése alatt a játszótér üzemel. A cirkálót és repülőgépet a tervek szerint a tavaszi szünetben vehetik birtokba a gyerekek.

Hozzászólások