Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.17., csütörtök (Hedvig)

15 évet kapott a kaszabolós szerető

Offmedia- 2017.04.05. 14:59
668
A vádlott előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, fogyatékossága miatt védekezésre képtelen személy sérelmére követte el a cselekményt.
A vádlott, B. Barnabás és volt élettársa Zsákán éltek. Mivel viszonyuk megromlott ezért az asszony előbb a szüleihez költözött, majd vissza Zsákára, mert megismerkedett a sértettel és rövid időre össze is költözött vele. A férfi és Id. D. Béla sértett között korábban jó viszony volt, a vádlott besegített neki a ház körüli munkákba is, azonban nem tudott belenyugodni abba, hogy élettársa a sértettel kapcsolatot tart, feltételezte, hogy rajta és a sértetten kívül más férfiak is vannak az életében.

Féltékeny természete miatt többször is szemrehányást tett az asszonynak. 2015 októberében az asszony megérkezett Zsákára, mert megbeszélték a sértettel, hogy helyreállítják kapcsolatukat. Azonban az éjszakát a vádlottal töltötte. Másnap reggel, mivel nem volt pénzük, elhatározta, hogy a sértettől kér támogatást. Ebbe a vádlott bele is egyezett. A nő meglátogatta a sértettet, aki azonban nem adott pénzt, majd arra kérte a nőt, hogy megállapodásuknak megfelelően maradjon nála és éljenek együtt. Az asszony a sértettnél maradt. A vádlott eközben testvére házában kártyázott egy ismerősével. A játék közben mesélte el neki, hogy haragszik a sértettre, és ha nem jön vissza az élettársa hozzá, akkor levágja a sértett fejét.

Forrás:offmedia.hu
Másnap éjjel a vádlott magához vett egy kaszapengét, bement a sértett házába, és a zajra felébredő férfit a folyosón kaszabolni kezdte. A sértett a folyamatos bántalmazás során a földre rogyott, jelentős mennyiségű vért veszített, azonban a vádlott tovább folytatta cselekményét. Amikor a sértett a szomszédságban lakó fia után kiáltozott, akkor hagyta abba a bántalmazást és elhagyta a házat. A vádlott volt élettársa az eseményeket a lakószóba ajtaján leselkedve végig nézte, azonban nem mert a sértett segítségére sietni. Csak miután a vádlott elment, elsősegélyben részesítették a sértettet és közben hívták a mentőszolgálatot. A sértettet legalább 15 erőbehatás érte a bántalmazás során.

Az életveszélyes állapotot az idejekorán érkező szakszerű egészségügyi és orvosi beavatkozások hárították el, rajta többszörös műtétet hajtottak végre.

Az április 5-i tárgyaláson a Debreceni Ítélőtábla tanácsa a vádlott fegyházbüntetését 15 évre súlyosította. Az ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg és helyesen minősítette a vádlott által elkövetett bűncselekményt. Az ítélőtábla az első fokon megállapított mellett további súlyosító körülményként értékelte azt, hogy az élet elleni cselekmény háromszorosan is minősül. A vádlott előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, fogyatékossága miatt védekezésre képtelen személy sérelmére követte el a cselekményt és nem a vádlotton múlt, hogy a sértett halála nem következett be. A vádlott 3 felfüggesztett szabadságvesztés és 2 folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt állt. Ezért a személyében rejlő fokozottabb társadalomra való veszélyessége is indokolttá tette az ítélet súlyosítását. Az ítélet jogerős.

Hozzászólások