Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.22., szerda (Júlia, Rita)

15 milliós cigifogás Debrecenben

Offmedia- 2016.09.03. 11:01
1025
Hatalmas készletre bukkant a NAV.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei közel 16 ezer doboz cigarettát és csaknem 10 kiló vágott dohányt találtak egy gépjárműben és két garázsban Debrecenben. A dohánytermékeket és a gépjárművet lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás és jövedékkel visszaélés elősegítése miatt indult eljárás.

Forrás:NAV
A NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei egy gyanús gépjárművet ellenőriztek Debrecenben, amely egy lakóház udvaráról fordult ki. A gépjármű átvizsgálásakor a csomagtartóból és az ülés mögül 1500 doboz cigaretta és 1 kg vágott dohány került elő, valamint távirányítókat és kulcsokat is találtak a pénzügyőrök.

Az egyik kulcs az udvaron található garázsajtót nyitotta, ahonnan még megközelítőleg 14 ezer doboz csempészcigaretta és több mint 8 kiló vágott dohány került elő.

Egy távirányító pedig egy korábbi felderítés kapcsán a járőrök számára már ismerős társasház mélygarázs ajtaját nyitotta. A mélygarázsban a cigarettakereső kutya az egyik garázsajtónál jelzett és kiderült, hogy ott még több mint 600 doboz csempészcigaretta van elrejtve.

A pénzügyőrök a több mint 15 millió forint értékű cigarettát és vágott dohányt lefoglalták és költségvetési csalás, valamint jövedékkel visszaélés elősegítése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Hozzászólások