Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.26., szerda (János, Pál)

500 kilométert fut a mikepércsi lelkész

Offmedia- 2016.04.26. 11:17
605
Különleges akció: a református lelkész két hét alatt futná le a távot.
Jövőre lesz 500 éves a reformáció, ebből az alkalomból figyelemfelkeltő futásnak indul a mikepércsi református lelkész, Czapp József. A lelkész pénteken reggel 9-kor indul el Tiszaszalkáról, és a futás teljes menetrendjét is már közzétette, bízva abban, hogy többen is csatlakoznak hozzá - akár néhány kilométer erejéig.

„Jövőre lesz 500 éve annak, hogy egy Martin Luther nevű szerzetes a németországi Wittenberg városában elmondta, »kihirdette«, mit gondol arról, ami őt, és vele együtt abban az időben a legtöbb embert foglalkoztatta. Elmondta és szavainak olyan hatása lett, hogy kezdetét vette a reformáció. Az a »valami«, ami Európa egészét, és ezáltal az egész világot megváltoztatta” – mondta Czapp József.

Képünk illusztráció
Forrás:Stocksnap.io
A lelkész a futás során olyan településeket érint majd, mint  Balatonfüred, Budapest, Debrecen, Eger, Gönc, Győr, Gyula, Miskolc, Pannonhalma, Pápa, Sárospatak, Szeged, Veszprém vagy Vizsoly.

A futással részben arra szeretné felhívni a figyelmet Czapp József, hogy az emberek teljesebb életet éljenek, másrészt pedig jótékony célja is van a tervének: adományt gyűjt egy kis erdélyi település, Nagygalambfalva számára.

A lelkész futását az 500 érv értünk nevű Facebook-oldalon lehet követni, illetve arra buzdít mindenkit, hogy az #500érv hashtaggel írják meg a felhasználók, hogy szerintük hogyan épülhet ki az emberek között jobb, minőségibb kapcsolatrendszer.

Hozzászólások