Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

9 kilónyi droggal buktak le a dílerek

Offmedia- 2016.09.20. 16:10
522
A debreceni rendőrök nagyot fogtak. Fotó, videó!
Még tavaly novemberben történt, hogy a debreceni rendőrök a Petőfi téri villamosmegállóban észrevettek egy gyanúsan viselkedő férfit, akit igazoltattak. A nyomozók a 23 éves hajdúböszörményi lakos ruházatát átvizsgálták, amely során a hátizsákjában két csomag, 207,5 gramm hasisgyantát, valamint 1000 euro készpénzt találtak és foglaltak le. A rendőrök L. Dávidot elfogták, előállították és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Forrás:police.hu
A beszerzett információk alapján gyanú merült fel arra, hogy a kábítószert egy 25 éves debreceni férfi árulja, ezért a Felderítő Osztály nyomozói széleskörű adatgyűjtést végeztek a gyanúsított felkutatása érdekében, amely aznap este fél 7 körül eredményre vezetett. P. Gergőt a rendőrök a csapókerti vasútállomás közelében tetten érték, amint egy helyi lakosnak kábítószert értékesített. Az igazoltatás során a rendőrök P. Gergő táskájában körülbelül 150 gramm hasisgyantát találtak, amit lefoglaltak. P. Gergőt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

Forrás:police.hu
A 25 éves debreceni férfihoz köthető két lakásban is házkutatást tartottak a nyomozók, ahol 8950 gramm barna színű kábítószergyanús anyagot, 31 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, 52 gramm fehér port, valamint 264 gramm gyantaszerű anyagot és 4 liter olajat találtak, ami a gyanú szerint új pszichoaktív anyag előállításához kellett. A rendőrök egy szekrényben elrejtve találtak még további 192 gramm kábítószergyanús port, ami zselészerű anyaggal volt összekeverve, valamint 4 gramm úgynevezett varázsgombát, továbbá a kábítószer kiméréséhez használt digitális mérleget.


A nyomozóhatóság a bűnügyi őrizetbe vett P. Gergővel szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra a Debreceni Járásbíróság tavaly november 20-án elrendelt.

Az eljárás során a Vizsgálati Osztály nyomozói azonosították és gyanúsítottként kihallgatták azt a 28 éves férfit, aki P. Gergővel közösen a kábítószert különböző olajszármazékokkal összekeverte és így hasist állítottak elő. H. János elősegítette azt, hogy társa Debrecen területén drogot értékesítsen. A kábítószer alapanyagát a megalapozott gyanú szerint Spanyolországból szerezték be.

Forrás:police.hu
A dílerek külföldi kapcsolatát, K. Rolandot is azonosították a rendőrök. Mivel a 22 éves hajdúböszörményi férfi ismeretlen helyen - feltételezhetően külföldön - tartózkodik, ezért vele szemben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki a nyomozási bíró.

A rendőrség a gyanúsítottakkal, távollétében pedig a nemzetközi és európai elfogatóparancs hatálya alatt álló K. Rolanddal szemben a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az ügyészség részére.

Hozzászólások