Keresés
-18O
Debrecen
2019.07.18., csütörtök (Frigyes)

9 méteres homokfal zuhant egy férfira

Offmedia- 2016.06.21. 12:20
374
A helyszínen szörnyet halt a bagaméri férfi.
Még tavaly december 2-án volt, hogy Bagamér külterületén egy traktor utánfutójára 5 férfi homokot lapátolt. A munkavégzés során egy 36 éves férfira a körülbelül 9 méter magas homokfal ráomlott. A föld a helyi férfit az utánfutóhoz szorította, amelynek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az esetet követően – igazságügyi szakértő bevonásával – büntetőeljárást indított a történtek körülményeinek vizsgálatára.

Forrás:police.hu
A helyszíni szemle során a nyomozók megállapították, hogy a helyszínen nem volt kinevezve egy munkairányító sem, továbbá a homokfal körüli terület nem volt ellátva figyelmeztető, tájékoztató jelölésekkel.  A megalapozott gyanú szerint a zárt, omlásveszélyes területen aznap a helyi önkormányzat munkavezetője nem tartott ellenőrzést és a munkakezdéskor megtartott eligazításon a dolgozók közül nem nevezett ki munkairányítót sem.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi munkavédelmi szakértő azt rögzítette, hogy B. L. megszegte a rá vonatkozó foglalkozási szabályokat. A nyomozók az 55 éves helyi lakost gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség az iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészség részére - közölte honlapján a rendőrség.

Hozzászólások