Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.22., szerda (Júlia, Rita)

A Kossuth téren maszturbált és mutogatta magát egy férfi

Offmedia- 2016.11.24. 13:56
818
Debrecen főterén mutogatta magát egy férfi, aki felfüggesztett börtönbüntetést kapott ezért.
Egy év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte  - öt évre felfüggesztve - a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki Debrecen főterén mutogatta magát 2016 nyarán. A bíróság T. István Csabát szeméremsértés bűntettében mondta ki bűnösnek. A Debreceni Járásbíróság a leghosszabb próbaidő – öt év – mellett döntött. Ha vádlott ez időn belül újra bűncselekményt követ el és a bíróság szabadságvesztésre ítéli, akkor a most kiszabott börtönbüntetést is le kell töltenie.

A bíróság tényállása szerint a vádlott 2016. július 17-én délelőtt végzett a munkahelyén, majd a nap folyamán több sörözőbe is betért. Este 6 óra körül kerékpárjával Debrecenben, a Piac utcán haladt a Kossuth tér felé, amikor megállt a Piac utca 53. szám előtt és magát mutogatva, szeméremsértő módon önkielégítésbe kezdett. A vádlott körül többen is megfordultak. T. István Csaba kis idő elteltével tovább haladt a Nagytemplom irányába, majd a Csapó utca sarkán lévő szökőkútnál megállt és folytatta nemi vágya kielégítését.

Ekkor haladt arra egy édesanya, 10 hónapos gyermekével és 11 éves kislányával. Amikor a vádlott észrevette a tőle néhány méterre elhaladó nőt és gyermekeit, nekik mutogatva – integetve folytatta a szeméremsértést. Az anyuka ezt látva igyekezett minél hamarabb eltávolodni a vádlottól. A férfi ekkor biciklijével utánuk indult, de végül csak elhaladt mellettük, a szeméremsértéssel felhagyott.

T. István Csabát a rendőrök később a Homokkerti felüljárónál fogták el.

A vádlott a nyomozati szakban beismerő vallomást tett, amit a bíróságon is fenntartott.
Fejes Sándor bíró indoklásában kiemelte: enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott egészségi állapotát, illetve beismerő vallomását. Súlyosító körülményként vette azonban figyelembe a vádlott ittas állapota mellett azt, hogy a férfi már harmadjára állt bíróság elé szeméremsértés miatt. A bíróság ezért alkalmazta a lehető leghosszabb próbaidőt. Az öt év arra ösztökélheti a vádlottat, hogy ne jusson eszébe bűnismétlés, hiszen akkor börtönbe kell vonulnia.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős. Bár a vádlott és védője tudomásul vette a döntést, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

A vádlott előzetes letartóztatása az ítélethirdetésig volt elrendelve, ez azonban most megszűnt, mert a felfüggesztett szabadságvesztés mellett az előzetes fenntartására nem érkezett indítvány.

Hozzászólások