Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

A szülés csak a fájdalomról szólhat?

Offmedia- 2016.05.25. 19:17
428
Debreceni csoport fáradozik érte, hogy ne így legyen.

A debreceni ReNatal munkacsoport célja, hogy a születés pillanata mind a szülők, mind a születendő élet számára méltósággal és tisztelettel teljes lehessen. Hiszik, hogy ez nemcsak az egyéni sorsunk, hanem a társadalmunk jövője szempontjából is kulcsfontosságú.

Terveik között szerepel szülésfelkészítő és szülésélmény feldolgozó csoportok, előadások és kerekasztal-beszélgetések szervezése. A leendő szülők számára szeretnének hiteles, nemzetközileg is elismert és elfogadott információkat nyújtani, amely megkönnyítheti számukra a perinatális időszak nehéz kérdéseiben való eligazodást.


„A szül(et)és egy életre szóló élmény, ami nagyban befolyásolja testi/lelki egészségünket, életünk minőségét. Azért indítottuk a ReNatal kezdeményezést, hogy minél több emberhez eljuthasson a szül(et)és fontossága,mind a felnövekvő generációhoz, mind a születés körül dolgozó szakemberekhez. Szeretnénk a két oldal kommunikációját segíteni és annak lehetőségét megteremteni, hogy minden új gyermeket tiszteletben tudjunk fogadni. Segítséget szeretnénk nyújtani egy olyan szakmai hálózat létrehozásával, ami a nehéz szül(et)és élményének elfogadásában mellettünk áll és támogat” - fogalmazott lapunknak dr. Szilassy Anna, a debreceni ReNatal kezdeményezés egyik alapító tagja. A ReNatal munkacsoport azért indult, hogy minél több emberhez eljuthasson: a szülés, a születés minősége a jövőnk záloga lehet.

Szeretnék előremozdítani a szakértők (orvosok, szülésznők, védőnők, gyermekgyógyászok) és a családok kommunikációját, valamint segítséget nyújtani egy olyan szakmai hálózat létrehozása által, ami a traumatikus szül(et)és élmények feldolgozásában elérhető támaszt nyújt. Az egyik legfontosabb célkitűzésük, hogy a születés pillanata mind a szülők, mind a születendő élet számára méltósággal és tisztelettel teljes lehessen. Hiszik, hogy ez nemcsak az egyéni sorsunk, hanem a társadalmunk jövője szempontjából is kulcsfontosságú.

Magáról a kezdeményezésről, és még több, szüléssel, születéssel kapcsolatos hasznos információról az érdeklődők bővebben a debreceni Születés Hetén tájékozódhatnak június 13. és 19. között! A Születés Hetén természetesen a ReNatal csoporttal is lehet majd találkozni, és számos, remek program is várja az anyukákat, és a leendő kismamákat.

Hozzászólások