Keresés
-18O
Debrecen
2019.08.21., szerda (Sámuel, Hajna)

A templom korszerűsítésére fordítják a Debrecen Bálja bevételét

Offmedia- 2017.01.06. 13:28
690
Idén is kapcsolódik jótékonysági kezdeményezés Debrecen Báljához.
A rendezvényt Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Debreceni Egyetem, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezi január 21-én, a Kölcsey Központban.

A bál bevételéből a Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség templomának felújítását és befejezését támogatják a szervezők. A választás azért erre az intézményre esett, mert 2017-ben ünnepeljük a reformáció kezdetének 500. évfordulóját is egyben. Debrecen történelme szorosan egybeforr és együtt él a református egyház történetével, így a templom felújítás befejezésének támogatása a Város Báljának méltó célkitűzése.

Forrás:http://ttre.hu/

Az 1911-ben épült templom épülete erősen leromlott állapotban volt, a folyamatos beázások miatt a külső homlokzat életveszélyessé vált, a templom fűtése korszerűtlen, elavult. 2016 februárjában megvalósult a templom tornyát újították fel, de a pályázati támogatás csak a legszükségesebb problémák megoldására nyújtott lehetőséget.

A belső munkálatok folyamatosak ugyan, de az Árpád -téri templom átfogó felújításra szorul.  

A templom szélesebb közösség céljait is ki tudja majd szolgálni, ha megszépül. Nem csak a vasárnapi istentiszteletnek ad helyet, hanem több kulturális eseménynek és gyülekezeti rétegalkalomnak is.

Hozzászólások