Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.25., kedd (Vilmos)

Ágyneműtartóba bújt a néni kifosztója - videó

Offmedia- 2016.06.16. 13:40
621
Százezreket loptak Debrecenben.
Három férfi még márciusban megjelent egy debreceni családi háznál, majd becsengettek a 79 éves nőhöz azzal az ürüggyel, hogy nyílászárót vásárolnának. Az idős néni két férfit beengedett a házába, harmadik társuk a gépkocsinál maradt és figyelt. Az elkövetők az udvaron megláttak egy régi ajtót, amit 10 000 forintért megvásároltak. A férfiak a sértettnek átadtak egy 20 000 forintos bankjegyet, amelyet követően a néni bement a lakásba a visszajáróért. A két férfi kifigyelte, hogy a néni hol tartja a pénzét és a figyelmét elterelve több százezer forintot eltulajdonítottak, majd a helyszínről gépkocsijukkal távoztak.

Forrás:police.hu
A rendőrök a beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény egyik elkövetőjét, egy 38 éves kazincbarcikai lakost, akit május 10-én otthonában elfogtak. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított L. Jenőt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság május 12-én elrendelt.

A nyomozás során a Bűnügyi Osztály munkatársai azonosították a gyanúsított két sajóbábonyi társát. Őket a nyomozók a „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásaival és a borsodi rendőrökkel közösen egy összehangolt akció során június 13-án otthonaikban elfogták. A 28 éves B. Károly az őt kereső rendőrök elől az ágyneműtartóban próbált meg elrejtőzni.

Forrás:police.hu
A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított 36 éves H. Zoltánt és B. Károlyt a nyomozók kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Az illetékes bíróság 2016. június 15-én B. Károly előzetes letartóztatását, valamint H. Zoltán lakhelyelhagyási tilalmát rendelte el.

Forrás:police.hu

Hozzászólások