Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.17., csütörtök (Hedvig)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • „Akkor teszem a magamévá, amikor akarom” - itt az ítélet a szörnyű ügyben

„Akkor teszem a magamévá, amikor akarom” - itt az ítélet a szörnyű ügyben

Offmedia- 2017.02.20. 14:58
2000
Ötéves kislányt bántalmazott egy férfi. Az ügyet a Debreceni Ítélőtáblán tárgyalták hétfőn.

A vádlott 2012 áprilisa óta közösen nevelte élettársával az asszony 2 gyermekkorú unokáját. 2013 júniusában, amikor az akkor ötéves kislány beteg volt és nem ment óvodába, a vádlott legalább három alkalommal nemi szervét a gyermek szeméremtestéhez érintette. Szeptemberében a gyermekkorú kislányt ölébe ültette, fogdosta, simogatta. Ezt észlelte az élettársa és kérdőre vonta a férfit, aki erre közölte, akkor teszi magáévá a kislányt, amikor akarja.

2013 augusztusában a vádlott a számítógépén pornográf tartalmú filmet mutatott a két gyermeknek, ezzel veszélyeztetve értelmi-erkölcsi fejlődésüket. A vádlott a kiskorú veszélyeztetése büntettében elismerte bűnösségét, azonban a nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetését tagadta.

Képünk illusztráció

Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék tavaly októberben a férfit szexuális erőszak és két rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa annyiban változtatta meg az elsőfokú ítéletet, hogy a szexuális erőszak bűntettét folytatólagosan elkövetettnek minősítette. Egyebekben helybenhagyta a Debreceni Törvényszék ítéletét.

Hozzászólások