Keresés
-18O
Debrecen
2019.03.23., szombat (Emőke)

Alvó nőt erőszakolt meg a ciprusi férfi

Offmedia- 2016.11.16. 13:58
1123
A nő megengedte, hogy a debreceni lakásában legyen a férfi, de ennél többet nem akart tőle.
A Debreceni Járásbíróság bűnösnek mondta ki egy rendbeli, a sértett védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotát szexuális cselekményre felhasználva, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében F.S. ciprusi vádlottat szerdán.

Ezért őt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 3 évre kiutasította Magyarország területéről. A vádlott legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság döntését egy speciális – tárgyalásról lemondás – eljárás keretei közt hozta meg. Az általános szabályoktól eltérő eljárás feltétele volt, hogy a vádlott a vádemelést megelőzően a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, s lemondott a tárgyalásról való jogáról. Az ügyész indítványára nem tárgyalást, hanem nyilvános ülést tartott a bíróság.

A Debreceni Járásbíróság az ítéleti tényállását a vádirati tényállásban foglaltak szerint állapította meg. A vádlott 2016. augusztus 16-tól vendégségben tartózkodott a szintén ciprusi sértett debreceni bérelt lakásában. Augusztus 17-én este még a sértett beleegyezésével egy alkalommal szexuális kapcsolatot létesítettek egymással, de ezt követően a nő egyértelműen közölte a vádlottal, hogy nem kívánja folytatni ezt a kapcsolatot, ezért amíg vissza nem utazik Ciprusra, átküldte őt a lakás másik szobájába aludni.

Augusztus 19-én a vádlott és a sértett a barátaikkal az éjszakai órákban szórakozni indultak, melynek során a vádlott enyhén, míg a sértett erősen ittas állapotba került. 20-án, hajnali fél négy körül együtt érkeztek vissza a sértett által bérelt lakásba. Az ittas állapotban lévő nőt a vádlott vitte be annak szobájába, azonban a férfi nem hagyta el a szobát, ő is benn maradt.

A sértett elaludt, a vádlott a korábbi felszólítás ellenére szintén a szobában maradt, majd elhatározta, hogy közösül az alvó sértettel. A vádlott az erősen ittas állapotban lévő sértett alvó, védekezésre, és akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva vele akarata ellenére két alkalommal közösült. A sértett felébredt, majd kiabálni kezdett a vádlottal, hogy mit csinál vele, majd elküldte a lakásból.

Dr. Hornyák Zsolt bíró az ítélet rövid szóbeli indokolásakor elmondta: a bíróság a tárgyalásról lemondás alapján folytatta le az eljárást, így kerülhetett enyhébb elbírálás alá a vádlott által elkövetett, a Büntető Törvénykönyvben 2-8 évvel fenyegetett bűncselekmény.

A bíróság a büntetés kiszabása során figyelembe vette a vádlott bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását, büntetlen előéletét, valamint megbánó magatartását.

A Debreceni Járásbíróság ítélete szerdán jogerős és végrehajtható, mivel azt mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vette.

Hozzászólások