Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.20., csütörtök (Rafael)

Autóban ragadt kisgyereket is mentettek a hétvégén

Offmedia- 2016.12.13. 08:43
862
Az elmúlt hétvégén is akadt dolga a tűzoltóknak.

Több esetben volt szükség az önkormányzati és az önkéntes tűzoltókra is.

Kamionnal ütközött egy kisteherautó péntek délelőtt Furta és Komádi között. A baleset következtében a kamion lesodródott az útról a kisteherautó pedig az oldalára borult. A két települést összekötő jeges úton két személyautó is megcsúszott és az árokba hajtott, az egyik a tetejére is borult. A balesetekhez a komádi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik feszültségmentesítették a járműveket. A balesetben összesen nyolc ember volt érintett, közülük ketten szenvedtek könnyű sérüléseket. A műszaki mentés és helyszínelés idejére a forgalom, rendőri irányítás mellett haladhatott.

Árokba hajtott egy személygépkocsi péntek délután Komádi határában. A járművet, amiben ketten utaztak, a komádi önkormányzati tűzoltók feszültségmentesítették, valamint az egyik utast - aki súlyos sérüléseket szenvedett – emelték ki a járműből. A jármű másik utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

Családi ház tetőszerkezetének tartógerendája és néhány tetőléce izzott péntek délután Debrecenben. A Kontyvirág utcában történt esethez a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámok segítségével oltották el a parázsló részeket.

Rosszul lett a házuk padlásán egy idős személy péntek délután Mikepércsen, az Irinyi utcában. A hozzá érkező mentőknek, a debreceni hivatásos tűzoltók nyújtottak segítséget, a beteg mozgatásában.

Begyulladt a lerakódott korom Hajdúhadházon egy Zrínyi utcai családi ház kéményében. Az esethez a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámok segítségével eltávolítottak a kazánból az éghető anyagot, valamint a kéményből az izzó parázsló részeket is.

Bezáródott az autó egy kisgyermekkel és az autó kulcsaival együtt, péntek este Debrecenben, a Kishatár úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói az autó egyik ablakát kénytelenek voltak betörni, így tudták kiszabadítani és átadni édesanyjának a gyermeket.

Két személygépkocsi karambolozott szombaton, a déli órákban, Debrecenben, a Hatvan utcában. A járműveket a megyeszékhely hivatásos tűzoltói feszültségmentesítették. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy kétszintes családi ház alsó szintje Szakolyban. A Kossuth utcában történt tűzesethez a helyi önkéntes tűzoltó egyesületet a nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei műveleti szolgálat irányítása mellett, a közművek kizárását követően, három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzoltóknak két embert kellett kimenekíteni az épületből, akik enyhe füstmérgezést szenvedtek. Másnap délelőtt ismét erre a helyszínre riasztották a nyíradonyi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat, mivel a lakásban lévő berendezési tárgyak közül néhány újragyulladt, amit a tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltottak el.

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személygépkocsi, vasárnap délelőtt Nyírlugos és Nyíradony között. A járművet a nyíradonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói feszültségmentesítették, valamint átvizsgálták annak üzemanyagrendszerét, ami sehol nem szivárgott. A járműben egy ember utazott, ő könnyű sérüléseket szenvedett.

Két személygépkocsi karambolozott tegnap kora este a 4-es számú főúton Debrecen és Ebes között az M35-ös autópálya felhajtójánál. A járműveket a debreceni hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették, majd átvizsgálták azok üzemanyagrendszereit, amik sehol nem szivárogtak. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Forrás és fotók: Rácz Máté, Berettyóújfalui HTP, Nyíradonyi KŐ, Debreceni HTP

Hozzászólások