Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.15., péntek (Albert, Lipót)

"Az élet minden perce értékes" - 10 éves a Méltóság mezeje

Offmedia- 2017.04.03. 06:46
803
A többezres tömegeket megmozgató Nárcisz Futófesztivált, 18 debreceni és számos hajdú-bihar megyei partnerintézményt, nagy sikerű irodalmi és kreatív pályázatot, a tradicionális nárcisz ültetést és a debreceni Hospice-Palliatív Terápiás Osztály létrejöttében való aktív közreműködést is magáénak tudhatja az a mentális, szemléletformáló program, amely 10 éve indult Debrecenben, Méltóság Mezeje címmel és több százezer embert szólított meg.
„A Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében elindított Méltóság Mezeje szemléletformáló program a gondoskodásra nevelést tűzte zászlajára és azt hangsúlyozza, hogy az élet minden perce értékes. A sárga nárcisz szimbolikáján keresztül szakemberekkel évek óta közösen dolgozunk azon, hogy minél többen ismerjék meg a hospice és palliatív szemlélet lényegét; az elkísérés, az elengedés folyamatának szomorú és felemelő érzését. Az elmúlt tízéves munka legjelentősebb eredménye a fekvőbeteg szakellátási osztály létrehozása a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben, valamint az otthonápolási háttér elérhetőségének biztosítása. Jövőbeni célunk a debreceni hospice ellátás támogatása, az önkéntes és egyéb képzések, továbbá nemzetközi és hazai konferenciák szervezése, valamint adománygyűjtési tevékenység elindítása. Az emberi méltóság iránti tisztelet mindannyiunkat kötelez.” – fogalmazott Porkoláb Gyöngyi, a program vezetője, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Forrás:offmedia.hu
A jubileumi év apropóján április 3-án megnyitja kapuit a Méltóság Hete című rendezvénysorozat, mely az emberi méltóság témakörére építve, szakmai programokkal, színházi és bábszínházi előadással, filmvetítéssel, koncerttel és fotótárlattal is várja az érdeklődőket április 9-ig, Debrecen több helyszínén.

Hozzászólások