Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.16., szombat (Ödön)

Az olvasó írja: Szeméthegyek Debrecenben

Offmedia- 2017.05.09. 08:14
2408
Kik tehetnének a mindent elöntő szemét ellen?
Közel egy éve jártamban-keltemben találkozom a cívisváros több - elsősorban kertvárosi - részén a szelektívnek csúfolt hulladéktárolók környékét beborító szeméttel, gyakran az ezzel járó bűzzel.

Úgy látom, semmi változás nincs, pedig a kultúrának része a környezetünk is, ahol a mindennapjainkat éljük. Nem akarok - nem is tisztem - felelősöket keresni, annyit talán megjegyezhetek magyar állampolgárként, hogy közös a felelősségünk. A mindent elöntő szemét ellen tehetnek város lakosai, de tehetnek a máskor oly könnyen büntető közterület felügyelők.

Forrás:Olvasónk fotója
Láttam, hogy a május hetedikei választások előtt a város vezetői a televízió kamerái előtt buzgón gyűjtötték a szemetet az érintett választókerületben. Talán, ha többször kiszállnának a szolgálati gépkocsijukból, láthatnák, nem csak kampányok ideje alatt önti el a szemét a város egyes részeit. Mikor az Európa Kulturális Fővárosa pályázatot készítik, úgy hiszem,  nem csak a látványberuházásokra kellene gondolniuk.

A képeket, 2017. május 7-én, vasárnap az esti órákban készítettem a Budai Nagy Antal utca és a Süveg utca kereszteződésénél.

(Név és elérhetőség a szerkesztőségben)

Forrás:Olvasónk fotója

Forrás:Olvasónk fotója

Forrás:Olvasónk fotója

Forrás:Olvasónk fotója

Forrás:Olvasónk fotója

Hozzászólások