Keresés
-18O
Debrecen
2019.04.24., szerda (György)

Bántalmazás: próbára bocsátották a volt debreceni edzőt

Offmedia- 2016.06.22. 10:37
539
A férfit ököllel ütötte arcon és gyomron.
Bár a Debreceni Törvényszék sajtóközleményében nem írja ki a nevet, az ügy körülményeiből nem nehéz kilogikázni, hogy a Hajdúszoboszlói Járásbíróság a Papp László Bokszakadémia volt elnökének, Sz. Józsefnek a büntetőügyében hozott ítéletet.

Az ügy előzménye az, hogy Szántó József 2014 októberében Hajdúszoboszlón közlekedett autójával, amikor meglátta, hogy a sértett az úttesten diót szed. A bokszedző dudálni kezdett, az autóból trágár módon szólt oda a férfinak, akivel aztán kölcsönösen szidalmazták egymást. A vádlott megállt, kiugrott az autóból, a sértetthez rohant, majd ököllel többször gyomron és arcon ütötte. A sértett az ingénél megragadta a vádlottat, aki ekkor beleharapott a férfi ujjába. Dulakodás közben a vádlott autójához kerültek, a sértett ekkor a gépkocsi biztonsági övébe kapaszkodott bele, hogy a vádlottat a helyszínen tartsa.

Az incidenst több arra járó is észlelte, hallották a kiabálást, a dudálást, látták a dulakodást és a véres vádlottat, amint a földre próbálja nyomni a sértettet. A férfi segítségért kiabált, erre ment oda a sértett felesége. A rendőrséget egy arra közlekedő kerékpáros értesítette.

A bántalmazás maradandó károsodással, súlyos egészségromlás kialakulásával nem járt, a sértett nem került életveszélyes állapotba.

A vádlott az eljárás során azt mondta, hogy az autó ajtaját kinyitva okozta a sérülést, a sértett ujját pedig akkor harapta meg, amikor a másik férfi az autóba benyúlva megfogta a „grabancát”. Védekezett azzal is, hogy profi bokszolói múltja miatt egy ütéssel is le tudna teríteni valakit, ő azonban egyáltalán nem ütött. Az igazságügyi orvosszakértő szerint egyébként a látlelet alapján két sérülés igazolható.

A bíróság nem büntetést szabott ki, a próbára bocsátás egy intézkedés, ha az egy éves próbaidő probléma nélkül eltelik, a vádlott büntetés nélkül, tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal zárhatja le az ügyet.

Fotónk illusztráció
A Hajdúszoboszlói Járásbíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott idős korát és büntetlen előéletét is.

Hozzászólások